Published On: 29 Shkurt, 2016

OKB: Këshilli i sigurimit debaton për Kosovën

Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara sonte do të debatoj për situatën në Kosovë.

Në raportin e sekretarit të përgjithshëm të OKB-së, Ban Ki-moon, për periudhën tremujore, 16 tetor 2015 e deri më 15 janar të vitit 2016, për të cilin do të diskutohet në mbledhje, theksohet se kjo periudhë është “shënuar me vazhdim të shkatërrimit të funksionimit të Kuvendit të Kosovës nga ligjvënësit opozitarë, që protestojnë, pjesërisht, kundër pakos së marrëveshjeve të miratuara në gusht të vitit 2015, në dialogun e lehtësuar nga Bashkimi Evropian, ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës”.
Përkundër kësaj, “është arritur progres në procesin e integrimit evropian”, thotë raporti i publikuar në faqen në Internet të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.
Në kapitullin për siguri, në këtë raport prej 19 faqesh, ku përfshihet edhe raporti për aktivitetet e misionit EULEX në Kosovë, theksohet se “siguria e përgjithshme në Kosovë mbetet përgjithësisht stabile gjatë periudhës së raportimit, megjithë dhunën gjatë protestave politike”.
Në seksionin e observimeve, sekretari i përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara thotë se “e lavdëron profesionalizmin dhe përmbajtjen e demonstruar nga Policia e Kosovës në menaxhimin e disa protestave të dhunshme, që ndodhën gjatë kësaj periudhe”. /Rel

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...