Published On: 31 Maj, 2016

Ofertë për 1200 vende pune në panairin “Diaspora – investimet dhe punësimi”

Rreth 40 kompani, investitorë nga diaspora, kompani të Kosovës kanë prezantuar para qindra të rinjve katalogun me rreth 1200 vende të punës në Panairin e punësimit, i cili u organizua në kuadër të konferencës “Diaspora – investimet dhe punësimi”.

Të interesuarit e kualifikuar patën mundësinë që gjatë panairit t’i plotësojnë aplikacionet për punësim, varësisht nga pozitat që ofrohen, ndërsa të tjerët po ashtu patën mundësi të aplikojnë për programin e punës praktike në institucionet e Kosovës, të cilin Ministria e Diasporës e ofron për të rinjtë e diasporës, transmeton Koha.net.

Ky panair u bashkorganizua nga Ministria e Diasporës, Oda Ekonomike Gjermane, GIZ-i gjerman, Ministria e Tregtisë dhe e Industrisë, Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale, KIESA e partnerë të tjerë, ndërsa u vlerësua si më i madhi i këtij i lloji.

Në këtë panair po marrin pjesë kompani të ndryshme nga shtetet gjermanofolëse, kompani kosovaro-gjermane dhe kompani kosovare.

Qëllimi i tij është prezantimi i vendeve të punës, të profileve nga më të ndryshmet, që këto kompani po ofrojnë për të rinjtë e interesuar për punë.

Duke falënderuar organizatorët për organizimin e këtij panairi, ministri i Diasporës, Valon Murati tha se është kënaqësi të jesh në një takim të këtillë pune, i cili do të rezultojë me punësime të reja. Ai falënderoi sidomos shtetin gjerman, i cili përmes diasporës vazhdon të jetë investitori më i madh në Kosovë. Ministri Murati, po ashtu, i ftoi të rinjtë që të bëhen e pjesë e programit të punës praktike në institucionet e Kosovës dhe ato të Shqipërisë.

Në hapje të panairit, me nga një fjalë u paraqitën edhe Hykmete Bajrami, ministre e Tregtisë dhe e Industrisë, ministri i MPMS-së, Arban Abrashi, dhe z. BanjaminWosten nga Programi për migrim dhe zhvillim.

Të gjithë folësit u shprehën se puna është sfidë e vendit dhe ata që hapin vende të reja të punës janë heronj.

Po ashtu, në panair, të rinjtë u inkurajuan që sa më shumë të shkollohen, në mënyrë që të profilizohen për pozitat që kompanitë kërkojnë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...