Published On: 1 Shkurt, 2016

OEK kundër rritjes së çmimit të energjisë elektrike

Në situatën aktuale ekonomike, në të cilën biznesi vendor po ballafaqohet me shumë sfida dhe probleme, rritja eventuale e çmimit të energjisë elektrike, kërkesë kjo e KEK-ut dhe KEDS-it, pa dyshim do të kishte ndikim tepër negativ në kushtet e funksionimit të bizneseve në Kosovë dhe do të ndikonte në përkeqësimin e pozitës edhe ashtu të vështirë të tyre.

Oda Ekonomike e Kosovës si asociacioni më i madh i biznesit vendor edhe me këtë rast thekson se zhvillimi dhe forcimi i ekonomisë së tregut, që është përcaktim kushtetues dhe politik i Republikës së Kosovës, mund të arrihet vetëm me zhvillimin e sektorit privat si bartës të zhvillimit ekonomik të vendit dhe rritja eventuale e çmimeve të energjisë elektrike drejtpërdrejtë do të kishte efekte të shumëfishta negative dhe do të ishte pengesë e drejtpërdrejtë në zhvillimin e mëtejmë ekonomik , të ndërmarrësisë, të konkurueshmërisë së kompanive vendore në tregun rajon dhe më gjerë dhe do të sillte pasoja shumë të rënda për punën e tyre.

Për këto arsye, Oda Ekonomike e Kosovës, kërkon nga Zyra e Rregullatorit të Energjisë që të mos aprovojë kërkesën për rritjen e çmimit të energjisë elektrike të kërkuara KEK-u dhe KEDS-i”, thuhet në reagimin e OEK-së.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...