Published On: 25 Shkurt, 2016

O’Connell: Situata është e rrezikshme. Kërcënime, dhunë….

  • Ambasadori britanik Ruairi O’Connell në debatin e tij me miqtë në Facebook ka deklaruar se polarizimet aktuale në skenën politike janë shumë të rrezikshme. Ai ka thënë se si ambasador nuk e përkrah as Qeverinë e as opozitën ndërsa u ka bërë thirrje politikanëve që problemet ti zgjidhin me anë të dialogut.

“Situata është e rrezikshme. Retorika, kërcënime, dhuna janë shqetësuese. Por është shumë e rëndësishme tash që liderët e Kosovës tregojnë aftësinë e tyre të zgjedhin problemet e Kosovës” ka shkruar ai.

Ai ka thënë se nuk e mbështet as Qeverinë as opozitën.

“Ne nuk përkrahim as qeverinë e as opositën. Ne punojmë me përfaqësuesit e zgjedhur nga vet populli. E përkrahim Kosovën. Nuk është roli im të them se politikanët a janë të mirë apo të këqinj. Por, si mik i Kosovës, ne do të thonim nëse mendojmë se aksioni a është positiv apo negativ” ka thënë ai

Ndërkohë rreth zgjedhjes së Presidentit dhe përgatitjeve për festë nga ana e PDK’së në ditën e zgjedhjes së Hashim Thacit, O’Connell

“Opinioni im nuk ka rëndësi. Presidenti i Kosovës përfaqëson popullin e Kosovës. Ai ose ajo është përgjegjëse për ata dhe Kuvendi është përgjegjës për zgjedhjen e kandidatit. Nëse deputetët zgjedhin dikë që ju nuk e mbështetsni, këshilla ime është që herën tjetër konsiderojeni që të mos votoni për ata” ka thënë O’Connell në përgjigjen për një qytetar.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...