Published On: 28 Tetor, 2016

O’Connell: Presioni i politikës në drejtësi është korrupsion, nuk dëmtohet UÇK nga gjykimi i individëve

Ambasadori britanik në Kosovë Ruari O’Connell vlerëson se presioni politik në drejtësi, duke përfshirë përpjekjet për t’iu shmangur drejtësisë për të akuzuarit për krime, është një formë e korrupsionit.

“Ne e dimë historinë e Kosovës që çoi deri në intervenimin e NATO-së më 1999. Gjykimi i individëve për krime që supozohet të jenë kryer gjatë asaj periudhe nuk e ndryshon historinë apo dëmton imazhin e një organizate të tërë”, shkruan O’Connell.

Sipas tij, mënyra se si i përgjigjemi supozimeve të tilla është matës i fuqisë së demokracisë dhe institucioneve të një shteti.

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...