Published On: 9 Shkurt, 2016
Bota |

Obama zbulon planin e ri kundër sulmeve kibernetike

  • Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Barack Obama, ka zbuluar të martën planin e ri të veprimit kombëtar kundër sulmeve kibernetike.
  • Plani vjen pas një sërë sulmesh kibernetike kundër rrjeteve qeveritare dhe private në vitet e fundit.

Obama ka kërkuar 19 miliardë dollarë buxhet për zbatimin e këtij plani, që do të thotë 35 për qind rritje nga niveli aktual.

“Nuk është sekret që shumë shpesh rrjeti i internetit i qeverisë është si një lojë Atari në një botë të Xbox’it”, ka thënë Obama në një shkrim për gazetën Wall Street Journal, transmeton REL.

“Administrata e Sigurisë Sociale përdor sistemet dhe kodet nga vitet 1960. Ne do të kërkojmë nga agjencitë që të rrisin mbrojtjen për informacionet e tyre më të vlefshme dhe do ta bëjmë më të lehtë për to përditësimin e rrjeteve të tyre”, ka shkruar Obama.

Sipas tij, plani i ri i veprimit do të adresojë edhe kërcënimet afatshkurtra edhe ato afatgjata, me qëllim që çdo amerikani t’i sigurohet niveli themelor i sigurisë online.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...