Published On: 9 Nëntor, 2016
Bota |

Obama do t’i dorëzojë Trumpit kodett e bombave nukleare

Presidenti amerikan, Barack Obama shprehet se është i gatshëm që të presë presidentin e zgjedhur Donald Trump të mërkurën në Shtëpinë e Bardhë si garanci për kalimin paqësor të pushtetit.

Obama tha se kalimi paqësor i pushtetit është detyrë shtëpie për të dhe zv.presidentin aktual të SHBA-ve.

Obama zgjati ftesën e tij për Trump duke thënë se pavarësisht diferencave të njohura mes tyre, kjo nuk do t’i pengojë në përmbushjen e detyrave.

Jo më larg se dita e hënë, Obama e cilësoi Trump si person me temperament të papërshtatshëm për të shërbyer si komandat i forcave të armatosura dhe shprehu shqetësim mbi potencialin e tij për mbajtjen e kodeve kombëtare nukleare.

Vizita e Trump në Shtëpinë e Bardhë do të jetë e para brenda saj si dhe takimi i parë ballë për ballë me Obamën.

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...