Published On: 17 Shkurt, 2016

 O Xhavit Haliti Sa ton informata ia keni dhënë UDB-s? A je ti që e përgatite vrasjen e “Mërgimit”?!

 • Së paku, sa për fillim, tregoju familjarëve ku i kanë eshtrat Behajdin Allaçi e Shaban Rexhep Shala?

 

Letra Nr.4 e shenjtë Për Xhavit Halitin!

 

Murat Jashari

 

Fundi i vitit 1985 dhe fillim viti 1986 bëri një dimër shumë i madhë. Në një prej atyre mbasditeve m’u lajmëru Rrusta (Mustafa Xhemajli) dhe më tha: “Nji shok i Organizatës ka mbërri në Itali  dhe duhet të shkosh patjetër me e marrë. Të lutem, gjejë disa pasaporta të moshës 28-35 vjeçar”, dhe më dha adresën dhe nji numër telefoni fiks.

I telefonova Rashit Rashitit dhe Selim Sejdinit dhe u tregova se sonte na duhet të udhëtonim gjatë, për të kryer një detyrë të Lëvizjes.

Mirëpo, Unë e Rashiti nuk i kishim veturat të përgatitura teknikisht për këtë dimër aq të ashpër, ndërsa  Selimi  nuk kish fare veturë. Shkuam në Aeroport të Cyhrit e muarëm një veturë Rentakard (me qera). Paguajtëm nja 380 fr zvicerane dhe u nisëm.

Mbërritëm në Chiasso, te pika e fundit e karburantit që është. Pitëm nga nji kafe. Rashitit i dhashë adresën dhe numrin e telefonit dhe ata të dy u nisën. Unë mbeta aty, jo se nuk kisha pasaportë, por më tha Rrusta të mos rrezikoja. Po prisja të ktheheshin. Mbas 3-4 orëve mbërrinën. Pimë kafe dhe nga nji sendviç dhe u nisëm.

Udhëtari i ri, që ata sollën me vete, ishte i moshës time, por nji çik ma i rritur. Kishte nji mantil e nji “shapkë“ të „zhelezniçkëve”, si të atyre që presin trenat dhe u japin lejen me u nisë. Emrin ia mësova rrugës. Më quajnë Zeka, më tha, dhe unë nuk e zgjata më tepër edhe pse e pash që ishte pseudonim.

Aty afër mëngjesit mbërritëm në Richtersëil, kantoni i Cyhrit, kurse Rashiti shkoi me e çue veturën aty ku e morëm, kurse Selimi ka qen me banim afër meje. Me një fjalë, ata shkuan të dytë, ndërsa Zeka ndejtë me mue.

Unë kisha një dhomë e nji Sallon. Gruaja u zgjua nga gjumi dhe na bëri mëngjesin dhe, pasi e konsumuam atë, ramë për gjumë. Ramë që të dy në sallon.

Qëndruam në shtëpinë time nja katër ditë dhe në ditën e pestë e çova te Rrusta e Muhameti, (Mustafë Xhemajli e Emrush Xhemajli), në Biel/Bienne.

Në Celulën e OMLK-së kisha dy shokë, Jonuz Musliu dhe Hajrush Ramabaja. Ata në fund viti shkuan për në vendlindje dhe nuk u kthyen më. Jonuzin në fillim të shkurtit 1986 e arrestuan.

Më ra në hise që në Celulë të jem me Ismetin, (Gafur Elshani), dhe Zekën, (Xhavit Haliti).

Ndoshta dikush mund të na thotë se është vonë me ba këto pyetje, por populli thotë: Ma mirë vonë, se kurrë.

Meqenëse na ka pas bashkuar Programi i LPK-së, (për popull, çlirim e Atdhe), po fillojë me pyetjet z. Xhavit Haliti, Nënkryetar i Parlamentit të Kosovo*1244:

 1.     Si munde të arratiseshe nga burgu i sigurisë së lartë pa të hy as nji gjamb në kambë, si askush deri atëherë?
 2. Kush të paralajmëroi se kanë filluar arrestimet?
 3. Arrestimi filloj më 3 Nëntor 1985, apo….?
 4. Ku ishe më 3 Nëntor 1985 ?
 5. A e din se si erdhi deri te dekonspirimi i radhëve të organizuara të OMLK-së dhe nga kush ka filluar ai?
 6. Kush ka qenë ai person në udhëheqje të OMLK-së, që mbante pseudonimin „Baca“?
 7. Tashmë është bërë e ditun se Sabri Novosella pat marrë prej shtetit shqiptar të Enver Hoxhës gjithsejt 2’ 000.000.- Dollarë për riorganizimin e Organizatës,( që sot bëjnë 20. 000.000 Dollarë). A e ke ditë më herët këtë fakt?
 8. Elezi, vjen në Zvicër në fund të gushtit 1985 për të bërë koordinimin me degën e OMLK-së, apo jo?
 9. A ke qenë në dijeni për këtë lëvizje të Elezit (Elmi Reçica)?
 10. Në këtë periudhë që vjen Elezi, Sabri Novosella a e kish ndërprerë aktivitetin e Organizatës? Po këtë a e dije?
 11. Dokumentet e Organizatës ruheshin te nji punëtor në Bulle, kanton të Fribourgut, a po jo?
 12. Rrusta, Muhameti, I. Kelmendi e… , duke e mësuar të vërtetën se shteti shqiptar po jepka dollarë, atëherë i japin Elezit listën me emrat e shokëve të organizuar, a po jo?
 13. Më 9 Shtator 1985, ora 18.00, Elezi niset me trenin Cyhri-Vjenë, a po jo?
 14. Se me cilin punonjës të Ambasadës së Shqipërisë është takuar Elezi në Vjenë, besoj se e din, a po jo?
 15. Këta të gjorë kishin, duke kujtuar se Enver Hoxha nuk ishte më në mesin e të gjallëve, menduan se pushtetit në Shqipëri po i hyjnë shërbimet antikombëtare edhe nëpër ambasada. A është kështu?
 16. Njësoj si te Qeveria e Kosovës dhe në bashkëqeverisje në IRJM, a është kështu?
 17. A ju ka raportuar Elezi, (Elmi Reçica), në Bazë për këtë?
 18. Anëtarësinë CHF 100.- si anëtar që isha i OMLK-së,  ta dorzojsha për çdo muaj, a po jo?
 19. Sa anëtarë të OMLK-së ka pasur celula jonë?
 20. Sa Celula ka pasur në Zvicër?
 21. Sa anëtar të OMLK-së ka pasur në Zvicër?
 22. Sa CHF i grumbullojshe gjithsejt në një muaj?
 23. Po në vit?
 24. Në një emision të KTV, kur të pyetën për kapitalin e bërë mbas lufte, pate thënë se ke kursyer gjatë qëndrimit në Zvicër. Si munde me bë pare në Zvicër, ndërkohë që ty vetëm dy orë ke qenë në vend të punës dhe aspak më shumë? A është kështu?
 25. Kujt ja dorëzoje dhe kujt i ke dhënë raport për anëtarësinë që grumbullojshe nga anëtarët e celulave?
 26. Mbledhja e Përgjithshme e OMLK-së u mbajt në Dorf str.53, Richtersëil kanton Cyhri, në banesën time, a po jo?
 27. Kjo qe Mbledhja e fundit e OMLK-së, e cila solli shuarjen e aktivitetit të Organizatës, a po jo?
 28. Synimi i yt, a ka qenë me hyp në maje të piramidës?
 29.  Kush të shtynte ose kush të bënte presion ta arrije këtë qëllim?
 30. A ke bashkëpunuar me shërbimet e huaja? Po tash a vijon me bashkëpunuar me ato shërbime inteligjente?
 31. Po me shërbime inteligjente sllave a bashkëpunon?
 32. Flitet se ke bashkëpunuar dhe bashkëpunon edhe me KGB-në. Kush të vuri në kontakt me KGB?
 33. Ke bashkëpunuar dhe bashkëpunon me Goran Staniskovski i (Kumanovës) i Shërbimit DBK të IRJM, a po jo?
 34. Thonë se je oficer i lartë i atij shërbimi, a qëndron?
 35.  A mund të na tregosh se çfarë grade ke?
 36.  Kusë të vuri në kontakt me DBK-në?
 37. Më 16 Dhjetor (e premte) 1988, në Manedorf të Kantonit të Cyhrit, ishe pacient në Klinikën Neuropsichihatrike, a është kështu?
 38. Si shef që të kisha në Celulë të OMLK-së, të raportova se dje një bashkëvendës e kam nisur për Kumanovë me nji koferë libra, gazeta Zëri i Kosovës dhe kaseta me incizime të emisionit të Radios që u emitohej në çdo të diel në Cyhri, që emrin e kishte Radio Zëri i Kosovës. A është kështu?
 39. Ti dhashë emrat se tek kushë kanë me mbërritë materialet, kush kish me i shpërnda, a është kështu?
 40. Më 19 Prill (e mërkurë) 1989 fillon arrestimi i atyre emrave që unë t’i dhashë në Manedorf, dhe ata ishin: vëllau i im Xhemal Jashari (Orizare-Kumanovë), Haxhi Maliqi Likovë-(Kumanovë), Fuat Jashari (Orizare-Kumanovë), Fadil Uka (Podujevë), Die Uka (Podujevë), Haki Rexhepi (Hajvali), Nazmi Musa (Gjilan), Destan Ajdini  dënohet në mungesë, Sabile Maliqi (Prishtinë) e shumë të tjerë. A është kështu?
 41. Kush na i dekonspiroi këta emna që unë t’i tregova në mirëbesim si kryetar që të kishim, në datën 16 dhjetor 1988, në Manedorf?
 42. Pse duhej të arrestoheshin, apo ngaqë e dojshin Kosovën ma shumë se veten?
 43. E bëre këtë që të mirresh besimin e padronëve?
 44. A e ke ditur se Hajdin Sejdiu së bashku me Tahir Zemaj kanë qenë në Kosovë në burg për drogë?
 45. A e ke ditur se Mira Markoviçi (gruaja e Millosheviçit) ka intervenu me i liru nga burgu?
 46. Pse atëherë Hajdin Sejdiun e çove në Shqipëri, duke i bërë edhe shoqëri?
 47. Cili ishte qëllimi që Hajdin Sejdinë e takove me presidentin Ramiz Alia?
 48. Pse nuk i tregove se ky Hajdini është UDB-ash?
 49. Si mundët ta realizonit që në fillimet e viteve ’90 t’i sulen Shqipërisë gjithë horrat, kodoshat e dilinxhinjtë e Kosovës?
 50. Sa ton informata iy keni dhënë UDB-s?
 51. Me çka të shpërblejshin padronat?
 52. Sa shqiptarë ke rekrutuar për UDB-në?
 53. Sa herë në muaj u takoheshe me oficerët e UDB-së?
 54. Në cili qytet të Zvicrës u takoheshit?
 55. Po në Europë në cilët shtete e qytete u takojshit?
 56. Cili oficer i UDB-së të ka përgatitur se si me arrit në krye të LPK-së?
 57. Përveç që je në shërbim të UDB, KGB, shërbimit francez, atij italiane dhe atij maqedon, edhe cilave Shërbimeve të tjera u shërben?
 58. A ke bë analizën e ADN-së, dhe nëse e ke bërë, cilit popull i takon?
 59. Nëse e ke bërë AND-në, ballkanas është ai popull?
 60. Me siguri shqiptar nuk është, apo jo?
 61. Anëtarët e vërtetë të Shtabit Qendror të UÇK-së (brenda në Kosovë) nuk i ke njohur. A është kështu?
 62. Ke njohur vetëm Nait Hasanin, a po jo?
 63. Për me i njoh ata anëtarë të Shtabit dhe me i burgos e me i vra, si e shfrytëzove naivitetin e Naitit?
 64. A është e vërtetë që je ti ai, i cili i dërgove nga Zvicra Naitit Telefona Paeger, a është kështu?
 65. Dhe Naiti ua shpërndajti anëtarëve të Shtabit Qendror të UÇK-së këta Telefona Paeger, apo jo?
 66. UDB i përcjellke se ku po lipen numrat dhe shumica e Anëtarëve ranë në burg dhe disa u vranë, a është kështu?
 67. Kush ta dha këtë ide?
 68. Sa kushtuan gjithë Telefonat Paeger?
 69. Ku i blejte Telefonat Paeger?
 70. Kushë i kodoi Telefonat Paeger?
 71. A e di këtë kurth Nait Hasani dhe të tjerët çka kanë mbetur gjallë?
 72. Qëllimi i yt dhe i komandantit tënde ka qenë që të likuidohen anëtart e Shtabit Qendror, a është kështu?
 73. PSE?
 74. Për arsye se nuk mundeshit ndryshe me e marrë nën kontroll lëvizjen e armatosur në Kosovë, a është kështu?
 75. Ju dojshit t’i likuidonit ose të paktën ta shmangnit Shtabin e vërtetë Qendror në Kosovë ngaqë ata ishin atdhetarë, idealistë shqiptarë që dojshin bashkimin me shtetin amë, a është kështu?
 76. Të tjerët që nuk mundët me i vra i manipuluat deri këto vite, apo jo?
 77. Më 9 Maj (e shtunë) 1998, a je ti që përgatite vrasjen e “Mërgimit”, a është kështu?
 78. Rexhep Selimi doli ma inteligjent se ju e padronat tuaj, a është kështu?
 79. A të lajmërova se Behajdin Allaçi e Shaban Rexhep Shala ishin të kindnapuar dhe po mbaheshin në Burgun e Kleçkës, pse nuk reagove që t’i lirojnë ?
 80. A mos është edhe për këta të dy realizimi vendimeve të Marrëveshjes së Crans Montanës?
 81. Së paku, sa për fillim, tregoju familjarëve ku i kanë eshtrat Behajdin Allaçi e Shaban Rexhep Shala?
 82. Një gjë duhet ta dini mirë ju të ish-Drejtorisë Politike, tani Kryesia e PDK-së, një ditë do të vijë momenti kur KRIMI juaj do të bëhet i njohtun. Nuk do të jetë e largët ajo ditë që kjo Faturë ka me ju trokitun te dera! A po më ndini?
 83. Më 10 Mars (e martë) 1998 kanë ardhë me linjën ajrore Cyhri-Tiranë, vëllau im (Ismet Jashari) me Fatmir Limaj dhe Haxhi Shala, ndërsa unë nëpërmjet tokës mbërrina në Tiranë më 12 Mars (e enjte) 1998, dhe të pyeta ti Zekë se ku mundem me e taku vëllaun. Dhe Ti më the: Ismetin nuk ke më  për ta parë. Doli fjala jote. Bravo! A është kështu?
 84. Të pyeta se pse nuk kanë shku shokët me i ndihmu Adem Jasharit. U përgjigje shkurt: Ne i kemi thënë me u largu, por ai ka dashtë me pijë çaj. A është kështu?
 85. Mbasi u likuidue Shtabi Qendror, kush u dha urdhër të formonit  Shtab të Përgjithshëm?
 86. Sa vetë ishit në Mbledhjen Konstituive?
 87. Ku u mbajt kjo Mbledhje dhe kur?
 88. Në atë Mbledhje a ishin Jakup Krasniqi dhe Fatmir Limaj?
 89. Po Sulejman Selimi e Sami Lushtaku a ishin në atë Mbledhje?
 90. Po prej Zonës Operative të Llapit a ftuat ndokend?
 91. A e ftuat Ramush Haradinaj?
 92. Bëhet fjalë sipas Marrëveshjes në Crans Montana të Zvicrës, që e mbajtët më 28 Qershor 1998, besoj se më kupton drejt?
 93. Këtë takim a e organizojë Fatos Nano, apo kush tjetër?
 94. Në atë takim ishin edhe Bardhyl Mahmuti, Ramadan Avdiu dhe Bilall Sherifi, a po jo?
 95. Richard Hollbruk ofroi Dokumentin me 5 kërkesa, a po jo?
 96. A janë këto 5 kërkesat (për mos me thanë urdhrat) që u paraqiti Hollbruk:

1.Të njihet I.Rugova si lider i Kosovës. 2. Të hiqen Zonat Operative. 3. LPK-ja mos të jetë krah politik i UÇK-së. 4. Në teren, në Shtabe lokale të Zonave, atje ku ka kuadro drejtuese të LPK-së, të largohen në një mënyrë ose në një tjetër dhe 5. Të gjithë ata idealistë, vetëm pse nderonin me grusht etiketoheshin enveristë, ndaj duhej që të largohen nga radhët e UÇK-së, pasi do na prishin punë duke kërkuar bashkimin e Kosovës me Shqipërinë. A është kështu? Dhe ju nuk e kundërshtuat asnjeni, apo jo?

 1. Platforma politiko-ushtarake e Shtabit Qendror UÇK-së kishte 5 Zona Operative, a po jo?
 2. Zona Operative Nr.1 Kosova, ZO Nr.2 IRJM, ZO Nr.3 Kosova Lindore, ZO Nr.4 Malësia e Madhe (në mal të Zi) dhe ZO Nr.5 Korshumlia, a është kështu?
 3. Shtabi Qendror kishte në program bashkimin e gjithë popullit shqiptar të të 5 Zonave Operative të mësipërme dhe gjithë subjektet politike e ushtarake të tyre me bë luftë popullore çlirimtare, nën një udhëheqje të vetme, a është kështu?
 4. Mirëpo, në Mbledhje të Përgjithshme të LPK, pas kësaj nuk flitej më për gjithë trojet e mësipërme. A është kështu? / Vijon

  MURAT JASHARI

manastiri337@gmail.com

 

 • LEXONI më tepër nga Murat Jashari:

Pse po ndodhë prostituimi i gruas shqiptare? Për këtë luftuat ju?

 

http://www.shqiptari.eu/shik-u-me-udb-ne-dhe-dgse-ne-i-debuan-shqiptaret-nga-veriu/

http://www.shqiptari.eu/cila-eshte-ana-e-erret-e-presidentes-atifete-jahjaga-dhe-gjeneral-behar-selimit/

http://www.shqiptari.eu/hashim-thaci-e-bardhyl-mahmuti-a-jane-pergjegjes-per-ndarjen-e-mitrovices-e-debimin-e-shqiptareve/

http://www.shqiptari.eu/pse-ldk-ja-heshte-per-helmimin-e-rugoves-nga-vete-shik-istat-dhe-udb-ashet-video/

http://www.shqiptari.eu/a-ishin-kontribut-lufte-netet-qe-i-kalonit-me-prostituta-kur-populli-masakrohej/

 http://www.shqiptari.eu/ilmi-recica-nr-2-i-shik-ut-shok-i-ngushte-i-sasha-mihallkov-qe-vrau-trimat-ne-kumanove/

http://www.shqiptari.eu/murat-jashari-1443-pyetje-per-hashim-thacin-trego-pse-u-torturua-edhe-kufoma-e-ali-ukes/

 

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
 1. Haxhi Kuçi thotë:

  I nderuari Murat Jashari,keni gabue,apo keni harrue dosti ime me cek se Zeka(Xhavit Haliti),ishte me nje femer duke pritur,.E qe ajo femer serbe e mbante shapken me shkronjat e zhelezniqarit.Dhe ua prezentoi si e burgosur e ikur nga burgu ,ku kerkonte qe edhe ajo te vjen me te.Banu ma real e tregoju shqiptareve.Ose ka harrue me ju tregue ma sakte shoku juaj Rashit Rashiti.Por vetem nese ate serbe e kane strehue diku tjeter ne zvicerr para se te takohesh me ta.Nejse nese ke harrue me shkrue ua rikujtova kete ngjarje,si plotsim.

  Përgjigjiuni
  Pelqej(1) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...