Published On: 16 Mars, 2016

O Musa Pashë Toptani, je agjent i sllavo-maqedonëve!

A ke dalë ndonjëherë publikisht për të denoncuar vrasjet e ish pjesëtarëve të UÇK-së nga shërbimi i «Makedonska Republika»???

 Murat Jashari: 121 pyetje për Musa Xhaferrin

 Letra Nr.6 e shenjtë! “Shkrime-kujtime-testament”

Vëllai i Ismet Jasharit, komandant “Kumanova”, Murat Jashari, pas disa letrave publike drejtuar zyrtarëve të lartë të Partisë Demokratike në Kosovë, tani del me letrën e tij të re, ku i parashtron 121 pyetje politikanit të BDI-së Musa Xhaferrit.

Murat Jashari

Zotri Xhaferi po fillojmë me pyetjet e nxehta, shkrumuese, meqë vetë e ke pru punën të japësh llogari mbas 11 viteve të formimit të Fondit të shenjtë “Liria Kombëtare” dhe që je për disa vjet zv/kryeministër dhe kryesori për implementimin e Marrëveshjes së Ohrit.

Shoku Ramiz (Musa), e di se nga pyetjet e mia shqetësohesh dhe djersitesh!

Njerëzit si ti herdo-kurdo duhet para familjeve të dëshmorëve, para atyre që ju kullojnë gjakë varrët që i kanë marrë në luftën “çlirimtare” të vitit 2001, e para varreve të ushtarëve të lirisë, duhet të skuqen e të mërdhihen!

Nuk jam unë fajtorë për gjithë këto ngrica që do ti kesh në shpirt e zemër!

Nga komentuesit e respektuar kamë vërejtje, pse po reagoj me vonesë? Para së gjithash po u them: Më mirë vonë se sa kurrë!

Duke besuar gjithherë në hierarkinë e Lëvizjes, si idealistë që jam, kamë shpresuar se Kryesia e Lëvizjes legale do t`i marrë në shqyrtim këto përgjegjësi çka i takojnë. Por të „nderuarit“ në fjalë, veshët në leshë e gojën të përdredhur, e si dinakë e frikacakë që janë një numër sosh, për ato pakë kolltuqe që i kanë zënë, duan ta sakrifikojnë të përgjithshmen e ta mbrojnë prapanicën e vendin e punës. Fillojmë:

 1. A e dinë ku është Makedonski Brod?
 2. Sa km i ka prej Kërçovës?
 3. A ka hotele atje?
 4. Po burg, a ka? JO!
 5. Shokëve të Lëvizjes ju ke thënë se ke qenë në burg dy muaj në vitin 1982 në Makedonski Brod, a është kështu?
 6. Nuk të kishin përgatitë mirë, apo ke qenë jo inteligjent që të arrish në maje të Lëvizjes,

a është kështu?

7. Sidoqoftë, arrite në maje të pareve, pra të Fondit «Liria Kombëtare».

 1. Pyetjet që ja kam parashtruar Abazit (Ali Ahmetit) nga 105 deri 169 vlejnë edhe për ty, a po?
 2. Për nga natyra je i qetë, por sherrin e ke të madhë, a është kështu?
 3. Me Aliun jeni si vëllezërit siamezë, a është kështu?
 4. Si të ndahet njëri, tjetri hynë nën dhe, apo jo?
 5. Njëri pa tjetrin nuk bëni dot, a po jo?
 6. Se një kurs e keni kryer, vetëm në vende të ndryshme, a po jo?
 7. Më 26 janar 2000 filloi lufta çlirimtare në Zonën Operative Nr.3, pra në Kosovën

Lindore. Kur e mësove se nisi lufta atje?

 1. Në Program të Lëvizjes e kishim çlirimin e tokave të pushtuara, apo jo?
 2. Edhe Kosova Lindore është tokë shqiptare, apo jo?
 3. Pse nuk veprove e ta riorganizosh fondin e luftës në kantonin e Lucernit, atje ku ke banuar?
 4. Në një farë forme kësaj i thonë sabotim i luftës, a po jo?
 5. Qeveria e Përkohshme e Kosovës Fondin “Vendlindja Thërret” ia ndërroi emrin në Fond të Kosovës.

Ne të Kryesisë së Lëvizjes e kundërshtuam, por pa dalur në opinion me kumtesë apo deklaratë, a është kështu?

 1. Në Kosovën Lindore dhe në IRJM luftërat “çlirimtare” u nisën me mjete të Fondit “Vendlindja Thërret”, a është kështu?
 2. Më 17 mars 2001 në Prishtinë ku keni qenë tok: Emrush Xhemajli, Ali Ahmeti dhe ti, morët vendim të dilnim me tjetër fond, pse?
 3. Morët vendim që për luftën në IRJM Fondi ta ketë emrin simbolik të lidhur me kombin, pra të jetë me emrin Fondi “Liria Kombëtare”, a është kështu?
 4. Pse nuk morët mendimin e Kryesisë së Degës së Lëvizjes, meqë Fondi kryesisht duhej të

formohej dhe funksiononte në diasporë?

 1. Nësa shtete të Europës dhe kontinente ka funksionuar Fondi “Liria Kombëtare”?
 2. Përveç Zvicrës, veç e veç në shtetet e Europës dhe në kontinente, sa mjete janë grumbulluar?
 1. Kujt i ke raportuar për të hyrat e të dalurat e mjeteve financiare?
 2. Këshilli Qendrorë i Fondit “Liria Kombëtare”” për Zvicër, para veprimtarëve dhe donatorëve kemi dhënë Raport Kombëtar, me gjithë kundërshtimin që e kishim nga veglat e tua dhe të Aliut, a po jo?
 3. Në Zvicër mbi 14 milionë CHF janë grumbulluar, a është kështu?
 4. Raportin e shpenzimeve të luftës së vitit 2001 e ka bërë një ekspert i kësaj lamie, a është

kështu?

 1. Shpenzimet e luftës kanë qenë gjithësejt DM 6 milionë, a është kështu?
 2. Ku i çuat parat e mbetura?
 3. Bëni biznes me ato para?
 4. A e din sa dëshmorë janë të luftës së vitit 2001?
 5. Sa fëmijë janë të dëshmorëve?
 6. A e din se sa ushtarë janë pa gjymtyrë nga lufta e vitit 2001?
 7. Çfarë moshe janë ata sot?
 8. A e ke vizituar ndonjërin prej tyre?
 9. Pse jo?
 10. Je kryeministër i shqiptarëve e edhe i tyre në Republikën e Maqedonisë, apo jo?
 11. A e din se ku jeton dhe a e ke vizituar së paku një herë familjen e Tahir Sinanit?
 12. Pse nuk e ke bërë këtë gjest moral deri sot?
 13. Besoj se e din kur është vrarë, si dhe ku?
 14. Pse jo?
 15. Sa vëllezër pate në këto tri luftëra?
 16. Pse jo?
 17. Ata nuk kanë pasur kurse prej oficerëve të UDB-ës, siç ke pasur ti, a është kështu?
 18. Pse i ke penguar?
 19. A e keni zgjidhur Statusin e tri kategorive të luftës?
 20. Pse jo?
 21. A e keni zgjidhur kërkesën e ish-të burgosurve e të përndjekurve politikë shqiptarë për

zhdëmtim?

 1. Votën edhe të kësaj kategorie të shqiptarëve e keni marr që të vini në pushtet, a është

kështu?

 1. Pse jo?
 2. A për dekor je zv.kryeministër dhe po ashtu a për dekor janë deputetët në parlament?
 3. Lufta a u bë për me i fituar të drejtat e barabarta shqiptarët, a ti e soji si ti të pasurohen

në emër të gjakut të dëshmorëve, invalidëve dhe ushtarëve të lirisë?

 1. Sipas Marrëveshjes se Ohrit, pala shqiptare a ka fituar të drejtën e VETOS ???
 2. E drejta e vetos, është e drejtë për të bllokuar, për të ndaluar veprimet ose ligjet anti-

shqiptare a po?

 1. Sa herë e ke përdorë ketë të drejtë të VETOS, o Musa Xhaferi???
 2. Pse kurrë nuk e ke përdorë?
 3. Mbi 200 djem të UÇK-së janë vrarë nga shërbimi i “Makedonska Republika” (më shumë se në luftë) a po?
 4. BDI a ishte në pushtet kur janë bërë vrasjet?
 5. A ishte zëvendës i policisë i BDI-së?
 6. A ishte zëvendës i DBK i BDI (Nazim Bushi)?
 7. A ishte zëvendës ministri i punëve të brendshëm Fatmir Dehari?
 8. A ishe zëvendës Kryeministri ti Musa Xhaferri?
 9. A ishit dhe jeni ju në pushtet me pushtuesin?
 10. Kur janë marrë vendimet për likuidim të djemve të UÇK-së, a i keni kundërshtuar

maqedonët sllav, apo keni vendosur bashkërisht?

 1. A keni përdorë të DREJTEN E VETOS për të ndaluar vrasjen e djemve të UÇK-së nga

bashkëqeveritarët e tu, o Musa Xhaferi???

 1. Pse jo???
 2. Nëse nuk i ke bllokuar vendimet për likuidime të ushtarëve të UÇK-së, a mund të mendohet se je bashkëprojektues i vrasjeve?
 3. Ke mundësi të thuash që nuk ke qenë në ngjarje Musë, por a ke dalë publikisht për të

kundërshtuar qeverinë tënde ku ishe dhe je pjesëmarrës???

 1. A ke dalë ndonjëherë publikisht për të denoncuar vrasjet e ish pjesëtarëve të UÇK-së nga

shërbimi i «Makedonska Republika»???

 1. Pse nuk e ke bërë ?
 2. Të gjitha kontaktet me diplomatët na thonë se, fitorja e shqiptarëve në Maqedoni është nëse

bëhet regjistrimi i popullsisë në menyrë reale, a është kështu?

 1. A ju kanë thënë diplomatët se sa është numri i shqiptarëve në Maqedoni ?
 2. A ju kanë thënë diplomatët, që sipas një numërimi të bërë nga ambasadat e huaja në vitin 1997

ishin afërsisht 42% shqiptarë ?!?

 1. A tha ish-kryeministri sllavo-maqedon, Gruevski, para një muaji se shqiptarët janë minimum

30%, a po?

 1. Ti, Muso pse në regjistrim të popullsisë e dhatë përqindjen më të vogël prej të gjitha regjistrimeve të fundit, me 25.17%???
 2. Pse e zvogëloni qëllimisht numrin e shqiptarëve?
 3. Interesi i kujt është që të zvogëlohet numri i shqiptarëve?
 4. Pse në regjistrim të popullsisë mbrojtët interesin e maqedonëve sllavë?
 5. Çka të lidhë ty personalisht me sllavët?
 6. A të lidhë gjaku?
 7. A te lidhë interesi personal?
 8. A të lidhë puna, je punëtor i tyre?
 9. Çka konkretisht?
 10. Vriten qindra djem të UÇK-së, dhe minimizohet numri i shqiptarëve me ndihmën tënde në qeverinë sllavo-maqedone, o Musë?
 11. Çka i thonë kësaj pune?
 12. A i thonë tradhti apo…?
 13. O, Musa Xhaferi, a ju kanë treguar diplomatët e huaj që sipas arkivave kadastrale mbi 72% territorit të “Republika Makedonia” janë toka shqiptare?
 14. Para decentralizimit administrative Kumanova ishte komunë me shumicë shqiptare, a po?
 15. Pasi bëre decentralizimin, krijove komunë Likovën, a po?
 16. Pas këtij ndryshimi, heqja e Likovës nga Kumanova, u mundësua që Kumanova të mbetet me shumicë sllave?
 17. A festove që Kumanova është bërë komunë me shumicë sllave?
 18. Natyrisht se zyrtarisht je gëzuar shumë për krijimin e komunës së Likovës, a po?
 19. Këtë tradhti a e paraqite si një fitore historike, a po?
 20. A është e vërtetë se përmes decentralizimit, komuna e Mavrovës me një grusht maqedon, ka

më shumë territor se Gostivari dhe Tetova marrë së bashkë dhe atë me 300 000 banorë?

 1. Pse ky dallim?
 2. Pse përsëri në interes të sllavo-maqedonëve?
 3. A është e vërtetë se gjatë luftës të 2001-it Akademia e Shkencës të Maqedonisë kishte

Përgatitur ndarjen e Maqedonisë?

 1. A është e vërtetë se është propozuar nga Akademia e Shkupit vetëm 17% të territorit për

shqiptarët?

 1. Sot, me decentralizimin administrativ, shqiptarët a e kanë 17% të territorit?
 2. Sot me këtë decentralizim, a realizove Planet e Akademisë së Shkupit?
 3. Sot, shqiptarët me decentralizim a qeverisin vetëm 17% të territorit, duke qenë shumicë në Maqedoni?
 4. Pse është bë ky decentralizim?
 5. Pse pas këtij decentralizimit maqedonët janë vetë të interesuar për ndarje?
 6. Mos ndoshta maqedonët kanë realizuar objektivin e vetë?
 7. Ti i ke ndihmuar ose e ke gatuar punën në favor të sllavo-maqedonëve?
 8. Ndoshta edhe ti me & Co je për ndarjen e Maedonisë???
 9. Pse bëhet presion mbi shqiptarët pasi realizuan zvogëlimin e popullsisë shqiptare me

regjistrim, zvogëlimin e territorit shqiptar me decentralizim brenda në Maqedoni?

 1. A është kjo arsye që bëhet presion mbi shqiptarët për t’u ngritur në luftë, me qellim të

rivizatimit të kufijve të ri në Ballkan?

 1. Dihet, nëse bëhet edhe një konflikt më i vogël, ose një ndryshim i kufijve etnikë, ndarjet

bëhen sipas vijave administrative, a dalim ne fitues apo sllavo-maqedonët?

 1. A është kjo arsye që nuk bëhet regjistrimi i popullsisë?
 2. Sepse ka ndryshuar struktura, dhe përbërja etnike nëpër qendrat administrative?
 1. A je ti fajtor për zvogëlimin e popullsisë shqiptare në Maqedoni?
 2. A je ti fajtor për zvogëlimin territorial të shqiptarëve me decentralizimin në Maqedoni?
 3. Çka i thuhet këtyre punëve?
 4. Si po shihet Muso çdo veprim, çdo vendim ke bërë në interes të sllavo-maqedonëve a po?
 5. Për 60 ditë kurs mirë të kanë shkolluar oficerët, a po?
 6. Populli a ka të drejtë të mendojë se je NJERI i sllavo-maqedonëve?
 7. Nuk ka dyshim qe je njeriu i maqedonëve, a po?
 8. Por nuk e dimë a je agjent i tyre, apo sllavofil, apo ndoshta nuk ke gjak shqiptari???
 9. Kur në asnjë moment nuk ke mbrojtur interesin e shqiptarëve, ne kemi të drejtë të themi

se je anti-shqiptarë?

 1. Pas gjithë këtyre pyetjeve a ka shqiptarë që do të mendojë mirë për ty, o Musa Pashë

Toptani?

 1. Për gjitha të këqijat që i kishin bërë popullit të vetë Sadam Huseini dhe Muamer Ell Gadafi, faktuara ju kishin trokitur në derë. Edhe për ty me & Co Faktura e dënimit ka me ju trokitur në derë, a po?
 2. Fëmijët e dëshmorëve të kombit po rriten dhe të gjithë janë Avni Rrustema e Nora Kelmendi, a po?

 

http://www.shqiptari.eu/ku-do-te-gjesh-shpetim-ti-xhavit-haliti-dhe-banda-juaj/

http://www.shqiptari.eu/a-jeni-ju-kelysh-i-serbise/

http://www.shqiptari.eu/pse-ne-krye-te-aki-se-i-keni-vendos-mbi-30-vete-te-mup-it-kos-it-e-udb-es/

http://www.shqiptari.eu/a-e-helmuat-jashar-salihun-ne-tirane-ti-mbulonit-9-milione-franga-te-zvicres/

http://www.shqiptari.eu/shik-u-me-udb-ne-dhe-dgse-ne-i-debuan-shqiptaret-nga-veriu/

http://www.shqiptari.eu/cila-eshte-ana-e-erret-e-presidentes-atifete-jahjaga-dhe-gjeneral-behar-selimit/


http://www.shqiptari.eu/hashim-thaci-e-bardhyl-mahmuti-a-jane-pergjegjes-per-ndarjen-e-mitrovices-e-debimin-e-shqiptareve/


http://www.shqiptari.eu/pse-ldk-ja-heshte-per-helmimin-e-rugoves-nga-vete-shik-istat-dhe-udb-ashet-video/


http://www.shqiptari.eu/a-ishin-kontribut-lufte-netet-qe-i-kalonit-me-prostituta-kur-populli-masakrohej/


http://www.shqiptari.eu/ilmi-recica-nr-2-i-shik-ut-shok-i-ngushte-i-sasha-mihallkov-qe-vrau-trimat-ne-kumanove/

http://www.shqiptari.eu/murat-jashari-1443-pyetje-per-hashim-thacin-trego-pse-u-torturua-edhe-kufoma-e-ali-ukes/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...