Published On: 26 Janar, 2016

Nuk zhvendoset Kushtetuesja, kërkohet lokacion për Avokatin e Popullit

Zyrtarët e Qeverisë së Kosovës po interesohen që të bëjnë një zgjidhje të përshtatshme për objektin ku do të qëndrojë Gjykata Kushtetuese dhe institucioni i Avokatit të Popullit.

Një vendim i lëshuar nga Ministria e Administratës Publike e Kosovës në vitin 2012, thotë se në objektin ku është aktualisht Gjykata Kushtetuese e Kosovës duhet të vendoset institucioni i Avokatit të Popullit.

Ky vendim deri më tash nuk është zbatuar dhe zyrtarët e ekzekutivit në vend kanë treguar se janë duke e shqyrtuar mundësinë që Gjykatën Kushtetuese të mos e lëvizin nga objekti aktual, i cili ndodhet në lagjen “Pejton” në Prishtinë.

Ministri i Administratës Publike në Qeverinë e Kosovës, Mahir Yağcilar tha për Radion Evropa e Lirë se nuk duan ta zgjidhin çështjen e Avokatit të Popullit dhe të krijojnë një problem tjetër me Gjykatën Kushtetuese.

Ai po ashtu tha se ministria është duke e shqyrtuar edhe një kërkesë nga Gjykata Kushtetuese, ku kërkohet që njëjti institucion [gjykata] të qëndrojë aty ku është.

“Janë dy institucione të pavarura dhe në këtë aspekt, qeveria nuk mund të veprojë ndryshe. Kërkojmë veprime institucionale nga të gjithë. Në këtë moment, mundësitë për t’iu përshtatur kërkesave të Avokatit të Popullit, janë të kufizuara. Nga aspekti tjetër kemi kërkesën e Gjykatës Kushtetuese, që ndoshta është e arsyeshme”, tha ministri Jagcilar.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...