Published On: 18 Janar, 2016

Nuk ndalet Adnani: Do t’i ndihmojmë edhe të tjerët

  • Angazhimi për ta bërë me kulm mbi kokë familjen e Teuta Krasniqit nga Peja, për një kohë rekord – brenda 24 orëve, ka ngazëllyer dhe nxitur shumë qytetarë që ta ndihmojnë dhe përkrahin Adnan Hysenin në iniciativën e tij humane.

Adnani është njëri nga ndërmarrësit e qytetit të Pejës, i cili qysh prej kohës se luftës në Kosovë – pjesëtar i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK), pareshtur ka kontribuar në disa sfera shoqërore.

Ai është njëri nga themeluesit e klubit Besa, i cili bën gara në ligën e futsallit – futbolli që luhet nëpër salla të mbyllura, që përveç rekreacionit t’i largojë të rinjtë e Pejës nga rruga dhe fenomenet negative.

“Unë po mendoj që kemi të bëjmë më një rast tepër interesant. Unë, pa modesti, e them se ky grumbullim i parave në kohë kaq të shkurtër është vështirë të ndodhë edhe nëpër shtete që janë shumë herë më të zhvilluara se Kosova. Unë i jam mirënjohës të gjithë atyre që kanë kontribuar, sepse përmes kësaj ndihme ata përveç se i kanë siguruar një familje kulmin mbi kokë, ata njëkohësisht kanë treguar se kam besim tek unë”, ka thënë Hyseni për Telegrafin.

Ndërmarrësi pejan tregon se ai fillimisht është nisur që t’i dalë në ndihmë kësaj familjeje më një shumë të caktuar të të hollave, por sipas tij, kur ka hyrë brenda shtëpisë dhe e ka prekur skamjen e mjerimin e kësaj familjeje, ka vendosur që ta marrë përsipër që këtë familje ta bëjë më “konak”.

“Jam prekur shumë kur i kam takuar pesë jetimët e kësaj familjeje, e për të mos thënë se mu kujtua vetja ime, sepse edhe unë si ata jam rritur jetim. Më duhet ta them, pa modesti, që jam përpjekur vazhdimisht që me bashkëqytetarët e mi, por edhe me të tjerët, që të ndërtoj relacione të besimit dhe korrektësisë. E në këtë rast edhe praktikisht u dëshmua besimi i njerëzve në mua – donacionet e bëra”, ka deklaruar Hyseni.

Ai ka theksuar se, për të qenë sa më transparent, në rrjetin social Facebook e ka postuar një video, përmes të cilës dëshmohej gjendja e familjes së Teuta Krasniqit.

“Falë Zotit e kemi bërë një ndryshim të qind për qindtë situatës. Unë e kam parim që kur e ndërmarr një iniciativë dëshiroj që ta perfeksionoj – t’i nxjerri rezultatet maksimale. Sepse përveç banesës në kemi siguruara edhe orenditë për këtë banesë, në një vlerë prej 20 mijë euro, e të cilat kanë qenë të dhuruara nga bizneset e qytetit të Pejës”, ka theksuar Hyseni.

Ai më tutje sqaron se banesa të cilën do ta shfrytëzojnë Teuta Krasniqi më fëmijët e saj, është 75 metra katrorë dhe ka kushtuar 51 mijë euro, e që më pastaj, sipas tij, korporata Dukagjini – respektivisht pronari i saj Ekrem Lluka, i ka zbritur 10 mijë euro duke bërë kështu që vlera e banesës të jetë 41 mijë euro.

“Nëse e bëjmë një llogari të thjeshtë, rezulton se brenda 24 orëve ne kemi arritur që ta sigurojnë një banesë të kompletuar e vlera e së cilës (e kompletuar) kushton 70 mijë euro. Unë sot kam qenë të noteri dhe e kemi rregulluar që ligjërisht, kjo banesë nuk mund të këtë shitblerje të saj për 20 vitet e ardhshme. Këtë gjë e kemi bërë, për shkak të përvojave të mëhershme të cilat kanë qenë jo aq të këndshme”, ka pohuar Hyseni.

Ai ka treguar se tashmë ndihmë prej tij kanë kërkuar edhe 10 familje tjera duke shtuar se “nuk do të ndalem në iniciativat e mia, por të gjitha rastet do t’i verifikojmë në mënyrë që të jemi sa më transparentë dhe korrektë me donatorët dhe qytetarët, dhe krejt kjo për të mos e lënduar besimin që e kemi krijuar ndër vite te njerëzit”.

“E mirëpres bashkëpunimin me secilin individ, institucion lokal edhe qendror, e që ndihmon në këso iniciativa bamirëse. Edhe pse nuk dëshiroj që ta përziej politikën me çështjet që lidhen me bamirësinë”, ka shtuar Hyseni.

Ai ka thënë se bashkëpunimi me këngëtarin Labinot Tahiri ka qenë i frytshëm, por që sipas tij, njohja dhe bashkëpunimi i tij me Labin ekziston tash e 13 vite më parë, duke shtuar se “unë besoj se iniciativat që janë në afate të shkurtra që bëhen për pak orë, besoj se do të rezultojnë më të suksesshme se ato që zgjasin me muaj”.

“Unë besoj se iniciativa të tilla humanitare do të ndihmohen edhe nga biznesmenët dhe artistët pejanë dhe njerëzit e vullnetit të mirë”, ka shtuar Hyseni./Telegrafi/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...