Published On: 23 Janar, 2016

Nuk na duhet shteti me personalitete karikaturiale

Nga Skënder MULLIQI

 

Gjeneratat e vjetra një jetë të tërë e kanë kaluar në vendin e tyre. Nuk janë shpërngulur edhe pse kanë pasur shumë arsye. Shumë vështirë ka qenë të jetosh  për 100 vjet i okupuar nga serbosllavët, ti durosh gjitha ato tortura psikike dhe fizike deri në vdekje. Shovinistët serb më UDB-en famëkeqe kanë zgjedhur metodat më të ndyta karshi shqiptarëve për ti nënshtruar. Na kanë ba dëme të mëdha duke na detyruar të shpërngulemi për në Turqi e vende tjera perëndimore, por kurrë ta braktisim masovikisht vendin. Shqiptarët i kanë duruar rrahjet, burgosjet, e persekutimet. Me 1999 shovinistët serb tentuan që të bëjnë spastrimin etnik  në krye më kriminelin, Sllobodan Miloshevin. U mashtruan në politikëbërjën e tyre. Shqiptarët  e kishin  të drejtën legjitime për të jetuar në tokën e tyre. E fituam luftën së  na ndihmuan miqtë tanë tradicional të Evropës dhe Amerika mike. I bombarduan caqet kriminale serbe, dhe kështu e ndalën makinerinë shfarosëse të ushtrisë dhe paramilitarëve të Serbisë fashiste. Rezistenca  shqiptare dhe  kthimi rezultoi më sukses të mahnitshëm. Për një kohë shumë të shkurtër shumë të larguar u kthyen në Kosovë. U bë rindërtimi i vendit nga gërmadhat e luftës.

Por, liria e shumë pritur nuk na erdhi ashtu edhe si e kemi  paramenduar shumica.  Kosova është një vend i vogël për ti duruar torturat në vazhdimësi. Forma e zgjedhur  e sundimit të garniturave që erdhën në pushtet është rrugë e gabuar. Vrasjet politike që ndodhën, korrupsioni i lartë dhe shumë dukuri tjera negative bën që mos të jetojmë mirë. Një kategori e madhe  po luftojnë për  mbijetesë .Ende shumë familje po jetojnë shumë keq. Ky acar dimri  shumë kënd e gjetur pa kulm mbi kokë. Këta politikan, po të digjet vendi nuk japin llogari  para popullit për çka janë të obliguar. Me çka nuk u përballë njeriu i ynë gjatë këtyre viteve. Edhe torturat psikike që po na bëhen e kanë një fund.

Këta njerëz shumë e kanë lartësuar vetën. Këta  po  tregohen agresiv duke menduar se nuk ka kush ti ndalon në rrugën të cilën ata po e cilësojnë si të mirë. Jo sinqeriteti dhe veprimet perfide në mënyrë permanente të tyre, janë duke  na shkaktuar dëme të mëdha. Kosovës i nevojiten procese pozitive për ta kaluar më shpejt fazën e tranzicionit. Me ata të cilët janë mbushur  haram, vështirë arrihet deri prosperiteti. Kosova është bërë objekt i eksperimenteve. Kosova është bërë vend i lotëve, është bërë vend i dhembjes së madhe, vend nga i cili se cilën ditë po largohen rinia jonë. Kosova është bërë vend ku njerzillëku tashmë e ka humbur kuptimin. Ne e dimë gjithë së ende armiqtë tanë e dëshirojnë satanizimin e Kosovës. Por, edhe me keq kur satanizimi po na vjen edhe nga mbrenda. Nuk na nevojiten proceset negative, këto duhet të ndalen. Nuk na duhen as mitet dhe mitizimet  e rreme. Nuk na duhet as shteti me personalitete karikaturiale. Mjaft ishim të robëruar nga sistemi u huaj monist jugosllav. Nuk na duhet as shteti ku lartësohen hajnat dhe hoshtaplerët e të gjitha ngjyrave Nuk na duhet shteti ku qytetarët janë të rendit të dytë. Nuk na duhet toka e premtuar, kur i kemi të gjitha mundësit që të ardhmen të ndërtojmë në tokën tonë. Çdo rrugëtim i keq sigurisht që do të na kushton shumë. Secila ditë është e vlefshme për Kosovën. Ka ardhur koha që proceset të marrin të mbarën, sepse  historia   do të na mallkon…

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...