Published On: 30 Janar, 2016

Nuk mjafton të bëhet komunë Tuzi, shqiptarët duhet të jenë të mobilizuar

 

Agim Vuniqi

 

Nuk mendoj qe është ne interes te shqiptareve ne Mal te Zi kërkesa e vetme për komunën e Tuzit, ngase këto kërkesa me duken disi te rrudhura, nuk janë ne pyetje te drejtat e shkelura te një territori te rrudhur ne një lokalitet te caktuar ne krahasim me te drejtat kushtetuese te shqiptareve si kolektivitet, ngase pushteti malazeze ka arritur t’i minimizoje dhe degradoj politikisht kërkesat shqiptare, edhe në qoftë se do te fitonin komunën, nuk do te mundnin te përmirësonin mirëqenien e qytetareve te Malësisë, njëjtë sikurse Ulqini, me te cilën qeverisin shqiptaret, por te drejtat e qeverisjes lokale janë shume te nënvlerësuara, ngase pushteti qendror është shume i fuqishëm… Mendoj se shumëçka qe është thënë deri me tash duhet te analizohet me mire, sepse shqiptaret duhet te jene te mobilizuar ne çdo cep te Malit te Zi, aty ku jetojnë shqiptaret, jo kështu te disperzuar, dhe duke mos pasur komunikim te ndërsjellët me Ulqinin dhe pjesët tjera ku banojnë shqiptaret…

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...