Published On: 21 Gusht, 2016

Nuk e thashë vetëm sa për ta thënë dhe as që e paramendova si gojëdhënë, nuk e qita jashtë pse s’paguante qëra por ngase me epilogun rash n’bela

Lirim Gashi

Humanizmi pëson disfatë kur politika e vendos se kush është me e kush pa fat. Kur drejtësia funksionon sikur një lakore me shumë nyje dhe kur lidhësit e nyjeve janë të paprekshëm sikur të ishin yje bëhët fjalë për sundim të dekadences e cila instalohet dhe etablohet përmes dhunimit të dinjitetit të njëriut dhe krijimit permanent të mjegullës rrethë thelbit të problemit apo esencës. Ne merremi me shekuj me probleme periferike ngase asnjëherë nuk arritëm që t”i zgjidhim problemet jetike Ne problemet periferike i prodhojmë në mënyrë serike prandaj nuk kemi kohë për t”iu qasur problemeve jetike. Shqiptari aq sa është i shkathët në driblimin e rendit dhe ligjit po aq është i paaftë për ta pranuar dhe zbatuar sepse duke e thyer dhe dhunuar nuk pati kurrë nevojë për ta mësuar. Klasa aktuale politike arriti të instalohët, mbijetojë dhe të etablohet jo rastësisht te ne sepse vend dhe popull më të përshtatshëm për ta nënshtruar dhe dhunuar se sa ky i yni nuk ekziston nën qiell e re. Hapi i parë në drejtimin e duhur për çdo secilin prej nesh është njohja e vlerës reale personale sipas motos ,,dija hallin vetvetes,, nëse dëshiron të jesh mik i së vërtetës Ta pranosh realitetin nuk është turp, përkundrazi është mençuri sepse diagnoza precize e mundëson terapinë precize e terapia precize shëron për mrekulli.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...