Published On: 1 Prill, 2016

Nuk do të kishte lajm më të gëzueshm se heqja qafe e kësaj kaste politike

Nga Skënder MULLIQI

Të gjitha këto ngjarje politike ia kan lodhur trurin njeriut tonë .Lajmet,  në mediat e huaja për ngjarjët në Kosovë  po  janë sporadike.Po të kërkonin përgjigje konkrete nga kriza politike dhe institucionale , sigurisht së edhe do të gjenin përgjigje adekuate . Mirë do të ishte që jo vëtem mediat por edhe zyrtarët e lartë të shteteve të Evropës,  të dëgjojnë së në Kosovë  po bëhët ndrrimi i këtij pushteti  . Të ndëgjojnë së në Kosovë më në fund ka ndryshuar atmosfera politike.Do të ishte mirë që tema e strukturës pushtetare pas gjithë këtyre ndodhive politike  të pamira , pas gjithë kësaj mos pune , pas gjithë këtyre keqpërdorimeve dhe hajnive , të hiqët nga rendi i ditës.Struktura ndërkombëtare nuk do të duhej të përkrahnin këtë pushtet të korruptuar dhe kriminalizuar për hirë të ndonjë paqe të rreme në rajon. Më njerëz  të dyshuar si pjesëmarrës në kriminalitete të ndryshme , nuk mund të krijojmë kurrë shtet ligjor dhe funksional. Këta kanë krijuar shtet për vete e jo për qytetarë.  Për shumicën e qytetarëve të Kosovës nuk do të kishte lajm më të gëzueshem ,së po të ndodhte heqja qafe e kësaj kaste politike materjaliste . Si mos të gëzohet ky popull ndryshimeve në krye të pushtetit, kur dihet së nuk krijuan asgjë të hajrit . A ka gjë më kenaqësi së kur njeriu lirohet nga barra e rëndë që e ka mbi supe siq është kasta politike në pushtet?. A ka gjë më e bukur së kur njeriu të shijion lirinë e vertëtë, kur i shijon të mirat e veta  materjale  të uzurpuara nga kjo elitë politike?  Shumica i kan kontribuar më diqka për  lirinë dhe pavarësinë e Kosovës, jo vetëm një kategori njerëzish, siq po pretendojnë  ata në krye të strukturave të larta partiake dhe shtetërore të Kosovës.Nuk ka më vështirë për një popull së kur e  kan mbi kokë një rëgjim shtypës? A nuk është gjë e keqe kur një popull në vend të hapërimit më kohën po kthehet në kohën e diktaturës ? Deri kur do të kemi media të ndikuara nga politika ditore ?Deri kur do të kemi linqime politike të atyre të cilët mendojnë ndryshe nga sundimtaret?.Çka paraqet përshendetja më grusht? Dihet regjimin e diktatorit Enver Hoxha , i cili regjim  po jeton ende në kokat e sundimtarëve  në Kosovë e në Shqipëri. A nuk ishte kjo periudha më errët për shqiptarët? Sigurisht që po.Kur do të kemi organe të drejtësisë në Kosovë të cilat do të arrestonin edhe një kryeminister siq ishte rasti i Kroacisë? A po e udhëheqin sot Kosovën siq ka thën gjermani Nojdek , kriminelët?

.A po e udhëheqin Kosovën grupe të caktuara të oligarkisë politiko –financiare?.  A është e vërtetë së ky pushtet ka vu kontroll në të gjitha hallkat kyqe të sistemit? Nese një regjim autokratik nuk gjën  armiq të jashtëm , sigurisht prodhon  armiq të mbrendshem.Pushteti autokratik gjithmonë aktivizion dhe gjenë tyrli farë armiqësh , më qëllim  të futjës së frikës në popull. Demokracia  po mbetet vetëm si nocion apstrakt .Ky  pushtet ka vu monopol mbi çdo pore të jetës.Fati i vëndeve të vogla  në botë duket të jetë  e zymtë. Më shumë këto vende po  shërbejnë  monedhë për kusuritje. A ka gjë më e keq kur ky pushtet nuk ka ‘ frikë’ nga populli,por  populli  po ka ‘ frikë ‘ nga pushteti. Duhet këta njerëz të instaluar në pushtet ti bëjmë më dije , së nuk janë të pa prekshem , së  ata janë si të gjithë qytetarët e këtij vendi. Ka ardhur koha që të zgjedhen në krye të shtetit njerëzit kredibil, të cilët edhe do të hapin vende të reja të punës, ku të rinjët tanë mezi po i presin .Të bëhën reformat ekonomike dhe reforma tjera aq të nevojshme që ta përmirësojmë jetën e keqe të cilën po e bëjnë shumica sot në Kosovë. Nese edhe me tutje qytetarët nuk e shohin së sa është më rëndësi të gjëjnë metoda dhe mënyra që ti kundërvehen këtij pushteti , do të bëhët edhe më keq për Kosovën dhe për ta…

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...