Published On: 22 Prill, 2016

Njihuni me “Milionerët” e Botës akademike! (DOKUMENTE/ FOTO)

Nuk janë vetëm komandantët ata që kanë bërë pasuri marramendëse. Hiq më keq nuk qëndrojnë as akademikët që janë pjesë e politikës, raporton Gazeta Blic.

Shumica prej tyre kanë pasuri marramendëse, duke iu afruar edhe milionëshit.

Një hulumtim i Gazetës Blic, tregon se pasuria e tyre e paluajtshme dhe të luajtshme, është mjaft e rëndë.

Isa Mustafa më i pasuri!

Akademik Isa Mustafa është më i pasuri nga bota e akademikëve, që janë pjesë e politikës. Kryeministri i vendit, sipas formularit të deklarimit të pasurisë, është mjaft i pasur. Ai ka deklaruar një shtëpi në vlerë 138 mijë euro, dhe e ka deklaruar si trashëgimi. Mustafa ka deklaruar edhe një tokë prej 2.43 hektarë, në vlerë prej 365 mijë eurosh. Edhe këtë tokë thotë se e ka trashëgimi, raporton Gazeta Blic.

Shefi i ekzekutivit, ka deklaruar se ka 16 për qind të aksioneve edhe në Riinvest, që kapin vlerën e 80 mijë eurove.

Mustafa ka deklaruar se para të gastshme ka mbi 70 mijë euro, që në total pasuria e tij është afër 700 mijë euro. Në formularin e deklarimit të pasurisë, Mustafa nuk i ka futur fare kompanitë e djemve të tij, që thuhet se kanë vlerë shumë të madhe, e që në total pasuria e tij është milionëshe. Siç edhe është raportuar, djemtë e Mustafës janë përfaqësuesit e autorizuar të BMË për Kosovë dhe se e kanë edhe një terminal doganor.

Mustafa gjithashtu ka të hyra mjaft të mëdha. Ai i merr tri paga, një si kryeministër, një si ligjërues dhe një si anëtar i rregullt i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës, që kapin shumë rreth 30 mijë euro në vjet.

iSA

iSA 1

iSA 2

Ja sa peshon Arsim Bajrami!

Njëri prej akademikëve i cili është edhe ministër i Arsimit dhe që ka pasuri mjaft të madhe është Arsim Bajrami. Në formularin e deklarimit të pasurisë për vitin 2015, ai ka deklaruar një shtëpi në vlerë 250 mijë euro dhe një banesë në vlerë 30 mijë euro dhe një veturë në vlerë 12 mijë e 900 euro, raporton Gazeta Blic.

Bajrami ka deklaruar se para të gatshme në bankë ka më shumë se 210 mijë euro, ndërkaq ka deklaruar se ka obligime bankare mbi 150 mijë euro. Ministri thotë se i ka tre burime të të hyrave. Nga buxheti i Kosovës merr hiq më pak se 1183 euro, derisa nga puna si profesor në juridik merr 613 euro dhe 1120 i merr nga Akademia e Shkencave e Kosovës.

Ndërkaq, përpos që gruaja i punon si mësuese ku merr pagë 420 euro në muaj, ai ka arritur që bashkëshorten ta fus si mësimdhënëse në Universitetin e Prishtinës. Ajo merr si ligjëruese në Fakultet të Edukimit 500 euro në muaj.

ARSIM

arsim

arsim2

arsim3

arsim4

Lutfi Zharku, ministri më i fortë!

Ministri i Infrastrukturës, për të gjithë ata që nuk e kanë ditur është edhe profesor universiteti.

Zharku ka deklaruar një shtëpi në vlerë 150 mijë euro, të ndërtuar më 1997, dhe një tokë në vlerë 170 mijë euro, të blerë në vitin 2006.

Ministri Zharku e ka deklaruar një makinë Mercedes “ML” në vlerë 17 mijë e 800 euro, raporton Gazeta Blic.

Zharku ka deklaruar që ka 15.8 për qind të aksioneve në Riinvest në vlerë 108.600 euro të blerë në vitin  201-2014, dhe kapital në vlerë prej 4 mijë e 300 euro në “Komercijalna Banka” në Shkup.

Për dallim nga ajo që ka pasuri të shumë të paluajtshme në vlerë prej 500 mijë eurove, ai ka deklaruar pak para të gatshme në banka. Sipas formularit të deklarimit të pasurisë të vitit 2015, ai ka pak më shumë se 3 mijë euro para të gatshme. Derisa detyrime ndaj bankës i ka 51 mijë euro, kredi që kishte marrë për blerjen e aksioneve në Riinvest.

Të hyra ndërkaq ka nga tre burime. 1108 euro në muaj i merr nga paga si ministër, dhe dy të tjera me nga rreth 500 euro në muaj nga UP dhe nga Universiteti Publik i Gjilanit. Ndërkaq, bashkëshortja e tij merr pagë mbi 400 euro në muaj, si punjonëse në një kompani private.

lutfi-zharku

Luta

Luta1

Luta2

Profesori i LDK-së, peshon rëndë!

Ministri i FSK-së, i cili në të njëjtën kohë është edhe ndër profesorët më të njofur të Fakultetit Juridik, është kogja i fortë.

Ai në formularin e deklarimit të pasurisë në Agjencinë Kundër Korrupsion, ka deklaruar shtypu banimi prej 250 metrave, me vlerë prej 120 mijë eurove, të cilët thotë se e ka trashëguar në vitin 1981, raporton Gazeta Blic.

Demolli ka deklaruar një tokë prej 2.16 hektarësh të blerë më 2009, në vlerë prej 140 mijë eurosh.

Profesori i LDK-së e ka edhe një banesë 66 metra katror, të cilën e ka blerë në vitin 2008, nga kursimet dhe kredia, që sipas tij ka vlerë prej 60 mijë eurosh.

Demolli ka menduar mirë edhe për atë se si t’i kaloj vikendet. Ai ka deklaruar se ka blerë në vitin 2014 një vikend shtëpizë prej 190 metrash katror, në vlerë 91 mijë eurosh. Demolli ka deklaruar edhe një veturë Opel Zafira, në vlerë prej 10 mijë eurosh të blerë më 2010.

Në total pasuria e paluajtshme e ministrit Demolli shkon mbi 400 mijë euro.

Ministri i FSK-së, ka deklaruar para të gatshme 6mijë e 100 euro, derisa obligime ndaj bankave ka rreth 90 mijë euro.

Demolli është ndër ministrat që ka më së shumti burime të të hyrave. Ai e merr pagën bazë prej 1260 eurosh, derisa pagën sekondare e merr nga Fakulteti Juridik prej 714 euro në muaj, dhe honorar prej 1 mijë eurosh në muaj nga Kolegji Dardania. Ai ka deklaruar se i merr edhe dy llojeve të shtesave, 2343 euro dhe 4237 nga Fakulteti Juridik i UP-së.

haki-demolli

haki

haki1

haki2

Hajredin Kuçi, profesori ministër më i “varfëri”

Ministri i Drejtësisë, njëherësh profesori i UP-së, Hajredin Kuçi është pak më i dobët se kolegët e tij ministra, që vijnë nga bota akademike. Ai në vitin 2015 ka deklaruar një shtëpi banimi prej 420 metra katror në vlerë 163 mijë euro, të ndërtuar në vitin 2003, raporton Gazeta Blic.

Ai ka deklaruar edhe një shtëpizë, prej 115 metra katrorë të ndërtuar më 2011, në vlerë 60 mijë euro.

I pari i drejtësisë në Kosovë, ka deklaruar edhe dy vetura, njëra në vlerë 18 mijë eurosh dhe tjetra në vlerë prej 8 mijë e 500 eurosh.

Kuçi ka befasuar ndërkaq, ka deklaruar se para të gatshme në bankë i ka vetëm 370 euro.

Ndërkaq, ka deklaruar se obligimeve ndaj bankave ka mbi 20 mijë euro./ Gazeta Blic

Hajredin Kuqi

hajra1

hajra2

hajra3

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...