Published On: 31 Maj, 2017

Njihuni me Hasan Pretenin, kandidat për deputet i Alternativës

Hasan Preteni i lindur më 10.04.1961 në Mitrovicë, ka pregatitje superiore civile dhe ushtarake, ndersa është ndër avokuesit më të mëdhenjë në Kosovë në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar. Preteni është drejtori i parë i Agjencisë Kundër Korrupsionit në Kosovë, dhe ka dhënë kontributë të paçmuar në themelimin dhe funksionalizimin e këtij institucioni. Për 10 vite në postin e drejtorit të Agjencisë, ai ka vedosur themelet dhe parimet bazë të institucioneve të Republikës së Kosovës për transparencë e llogaridhënie. Preteni si ish ushtarakë ka qenë pjesë aktive e Ushtrisë Çirimtare të Kosovës në rajonin e Shalës së Bajgorës. Pas përfundimit të luftës, nga viti 1999-2006 ka qenë shef i shtabit të zonës IV-të të Trupave të Mrojtjes së Kosovës, me gradën kolonel. Gjatë vitëve të ’90-ta, Preteni ka qenë i angazhuar në organizimet humanitare, në Nëna Terezë dhe në Këshillin për Financim të Kosovës. Së fundmi, ai është angazhuar politikisht në Alternativë dhe zotohet se në legjislaturën e ardhshme do të vazhdojë të jap kontribut për shtetin e së drejtës. Preteni është i martuar dhe baba i katër fëmijëve.

Kuvendi i Gjilanit miratoi emrimin e rrugës: "Mërgimtarët e Gjilanit" në shenjë nderimi e falënderimi për kontributin e juaj për Lirinë, Pavarësin dhe Republikën! #Mirësevini n'shpi!
A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...