Published On: 29 Janar, 2016

Njerëz të indoktrinuar

 

Celo Hoxha

Numri i madh njerëzve që promovojnë 80-vjetorin e Ismail Kadaresë, me pretekstin që gjoja është shkrimtar i madh, tregojnë shtrirjen e gjerë të pasojave të diktaturës. Këta janë njerëz të indoktrinuar, që gjykojnë se kështu u ka thënë partia dikur, u mungon mekanizmi i gjykimit i domosdoshëm për njeriun e një shoqërie të lirë, të drejtë dhe të moralshme. (Të më falin ata që e mbajnë veten të djathtë e përfshihen në këtë grup, duhet ta pranojnë këtë të vërtetë). Për mua, mes ushtarit që ndiqte me qen kufiri personat që arratiseshin nga diktatura, dhe poetit që i këndonte qenit të kufirit, nuk ka asnjë dallim, etj, etj, e shumë etj.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...