Published On: 21 Prill, 2016

Një zë më flet…

Tek po ecja një ditë aty ku shëtiteshin edhe të tjerët, një zë me fliste nga largët sikur donte diçka nga unë… dhe fal Zotit, askush nuk ishte para meje, askush dhe asnjë njeri, qofshin ata nga ne apo bota tjetër, dhe për çudi pyesja vetën: po ky zë, ç’kuptim ka tani pikërisht në shëtitore, sepse jo se mund t’më ndalonte ritmin e të ecurit, por më shumë kuptova se përse i gjithë qyteti kishte ra në gjumë dhe zëri që me vinte nuk kishte kuptim?!

Ecja tutje dhe çdo gjë dukej qetë, se gjumi kishte ra i tëri mbi qytet tashmë dhe njerëzit flinin aq thellë, saqë për një moment mendova mos kishte marr i gjithë qyteti qetësues për gjumë…
Shqetësimin e zërit merrja me vete atë ditë dhe kisha frikë sikur qytetit t’i zgjohëshin të gjithë banorët nga gjumi dhe zëri i tyre të fillonte të fliste… Dikush do ti quante ata zëra si në pazarë, tjetri sikur në një darsëm apo dekë, kurse të tjerët zëra të zhurshëm që as qytetin nuk e linin të qetë… Kurse, unë do i quaj: zëra që flasin edhe përtej një shëtitje, që në shumë raste nuk ka një fund të mirë!

Vazhdova tutje ecjën dhe gjatë rrugës pash një grup njerëzish me plot ngjyra të ndryshme, që ngjanin shumë në njëri-tjetrin, e për çudi çdo kush nga ata kishte në vete ngjyrën e tjetrit e rrezatonin me shumë ngjyra, por që e kaltërta dukej më dominuese. Si ngjyrë shprese që është, mendova se duhet të vij edhe më shpesh, se zëri që më fliste në heshtje, me fliste më shumë për ngjyrën e zezë, ngjyrë që në vete ka shumë dhimbje e pikëllim…

-Jo i thash vetës, të gjitha ngjyrat e zërat le të vijnë sonte dhe të na kënaqin me surprizat e tyre, por vetëm ngjyra e zezë mos të vij, sepse ajo do na sjellë, prapë vdekje…!

P.S. një ndjenjë e çastit në trishtim, dhe pikëllim i thellë në çastet kur njeriu takon vdekjen!

Agron Zeqiraj
Pforzheim, 21.04.2015

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...