Published On: 27 Prill, 2016

Një shtet i udhëhequr nga disa analfabetë që prodhojnë analfabetë

Pikërisht ata çobanë që menduan se shteti qëndiset me krrabza si tentenja në goblen iu vërsulen shtet-ndërtimit si ujku deles për t”ia ngrënë mishin dhe eshtrat dhe për t”ia lënë popullit leshin mbrapa.
A nuk e meriton klani i tyre epitetin ,,kokordhi klan made in lesh,, !!!???
Erdhën nga leshi dhe e bënë shtetin lesh duke u vetëshërbyer si në vetëshërbim me pronen publike e duke ia dhunuar dëshmorve dhe fëmijëve të tyre dinjitetin, dhe në vend se të merren me shtet-ndërtim u morën me varr-mihjen e kësaj republike e vetit ia ndërtuan statusin e mbretit. Këta të vetëshpallur e vetëkremtuar si çlirimtar në kurrizin e NATO-s dhe luftëtarëve të vërtetë të lirsë që i falsifikuan meritat e luftës njësoj si diplomat e shkollës janë në gjendje të falsifikojnë gjithçka për nam e për para dhe gjithnjë alibin ta gjejnë në shka për çdo dështim sepse mësimin e kanë mësuar nga i njëjti burim.
Janë po të njëjtit që e instaluan arsimin, kulturen dhe edukaten e tipit ,vrapim 100 metërsh për të arritur deri te diploma,, sipas motos nise një fëmijë me gruan pa e braktisur seksin me kondoma prandaj doktoratura te ne është konsumuar dhe degraduar deri në atë masë sa që i mençuri më parë ikën prej saj se sa që i shkon pas.
Të synosh me këta njerëz në krye të shtetit rrugëtim drejtë suksesit është njësoj sikur në mes të garës me Ferrarin t”ia montosh motorin e Fiqes Metecedesit.
Te ne spiunët trajtohen si patriotë pikërisht sepse këta kryespiunë që ishin dhe janë ende në pushtet i diktuan jo vetëm rregullat e lojës por edhe rezultatin e ndeshjes në çdo lëmi të jetës publike dhe nëse ne si shoqëri ende e tolerojmë talljen e tyre me intelegjencen tonë atëherë jemi zvarranik me perceptime të dështuara latente dhe na nevojitet kolektivisht terapi urgjente.

Sikur ta kishim së paku një shtet-ndërtim të udhëhequr nga barinjtë e përkushtuar dhe lojal ndaj deleve të tyre si rezultat do ta kishim së paku një blegtori të avancuar apo një ,,eko-bio-bylmet-shtet,, plotë shëndet dhe një det të tërë me qumësht, djathë e kos sa për një kozmos.
Kështu e kemi një shtet të udhëhequr nga disa analfabetë që prodhojnë analfabetë të tjerë me diploma, që korrupcionin dhe hajninë e bërë e shlyejnë me goma, që krenohen me tallava kultur e mentalitet, me mjekët që luajnë bixhoz me shëndet, me barinjtë që s”kanë dele dhe që nuk dijnë ta dallojnë kalin prej pele, me bujqit që i ikin bujqësisë si delja ujkut, me profesorët e diplomuar në traktorin e bujkut, me muzikantët që rrijnë mbi katër rrota nga karrota e që shkruajnë tekste me fus-nota…me oratoret monoton e qëndisësit e ardhmërisë që nuk gënjejnë për toke vetëm për hava, me diplomatët e shkolluar në shkollat e natës që udhëtojnë jashtë shtetit për të bërë sefa…deri kur kështu deri kur shqiptar o vëlla deri kur do ta gjesh alibin në shka???
Lavdi atyre që ranë në alltarin e lirisë dhe atyre që e pritën dhe përcollën armikun me pushkë në dorë. Vetëm të tillët e meritojnë epitetin heronj e dëshmor dhe asesi këta të lartëpërshkruar faqezi.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...