Published On: 31 Gusht, 2016

Një “shkatërrim kreativ”, para dështimit total

Fadil Maloku

Kosovës i duhet një “shkatërrim kreativ”, para se të ndodhë më e keqja…
1.Termi, “shkatërrim kreativ (zevendësim paqësorë) i qeverisjes së (korruptuar!) vjetër me një sistem tjetër (mê kreativ), përdoret zakonisht si shtegëdalje emergjente e daljes nga kriza (qoftë; politike, ekonomike, sociale..etj.) dhe stagnimi, në shoqëritë e tranzicionit…
2.Ai, më sē miri ilustrohet kur dallimet në gjykime, midis palëve (si në rastin kosovar) për tema, dhe probleme të njejta, shkojnë aq larg, sa bëhen të pariparueshme midis tyre…
3.Frika, nga “shkatërrimi kreativ”, gjithënjë qëndron nē mungesën e vullnetit të elitave politike, të cilat me asnjë çmim…s’dëshirojnë ndryshime të statusit dhe privilegjeve të tyre…
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...