Published On: 29 Janar, 2016

Një pikturë e panjohur e Skënderbeut në Norvegji

 

Shpesh rastësia është nëna e së vërtetës. Shqiptarët që jetojnë në Norvegji, rastësisht gjatë një vizite familjare në një familje norvegjeze, mbetën të habitur kur në murin e antikuareve të mikpritësit norvegjez ishte edhe kjo pikturë e panjohur deri më tani për ne dhe për koleksionarët e mëdhenj.
Piktura ishte sjellun nga Rusia (Shën Petersburg) në Norvegji në vitin 1920. Ishte koleksion, prapë i një të panjohuri hebre.
Që nga viti 1920, kjo pikturë ruhet në familjen norvegjeze si pikturë me vlerë të madhe vjetërsie dhe arti.
Skënderbeu në Norvegji, diçka e pa paramenduar kurrë.

Fahri Xharra, 28.01.16 Gjakovë

sknend_nor_fxhskender_norvegji_pjesa_fbfo

skenbeu_nor_foto_2

skender_norvegji_pjesa_fb_f

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...