Published On: 10 Prill, 2016

Një gazetar shqiptar në skandalin botëror, “Panama Papers”

Berlin, 9 prill  – Ndër ne në skandalin tashme tëe njohur ndërkombëtar “Panama Papers” të prirë nga Konsorciumi Ndërkombëtar i Gazetarëve Investigativ (ICIJ) morën pjesë disa gazetarë hulumtues nga më shumë se 100 media ndërkombëtare, duke përfshirë edhe gazetarët ICIJ. Agjencia e lajmeve “Presheva jonë” ka mesuar se ne mesin e tyre është edhe një gazetar shqiptar emri i te cilit eshte i njohur për redaksinë, por për arsye profesionale dhe marrëveshjes në ICIJ nuk mund të publikohet.

LEXONI edhe:

http://www.shqiptari.eu/studiuesi-japonez-kanuni-kodi-ma-i-lashte-boteror-i-mbijetuar-para-krijimit-te-shteteve/

Për gazetarin shqiptar mund te dihet se ai vepron jashte vendit dhe eshte i njohur si hulumtues investigativ.

Do theksuar se shumë udhëheqës politikë, personalitete të shquara, si dhe disa miliarderë dhjetëra janë në listën e Konsorciumit Ndërkombëtar i Gazetarëve Investigativë (ICIJ), e cila është e bazuar në dosjet rrjedhur nga kompania panameze kane kryer një hetim investigativ për operacionet në det të hapur e elitës së botës.

Një vit përgatitje, punë në fshehtësi të madhe, shumë paqetësi. Problemi kryesor në fillim konsistonte para së gjithash në përpunimin e sasisë gjigande të të dhënave. Publikimi i “Panama Papers” pritet të jetë interesant, shkruan agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë” kontaktuar kolegët e ICIJ.
Studimi “i Panama Paper”, i udhëhequr nga ICIJ dhe gazetës gjermane Süddeutsche Zeitung, morën pjesë disa gazetarët hulumtues nga më shumë se 100 media ndërkombëtare, duke përfshirë edhe gazetarët ICIJ. Kjo në një kohë kur vetë mënyra si vepruan gazetarët pjesëtarë të kësaj historie është një histori interesante.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...