Published On: 16 Prill, 2016

NJË FJALI E ZGJERUAR E RUGOVËS

 
-Sa qindra libra për histori !
Nga Xhevat Rexhaj

për SHQIPTARI.EU
Ibrahim Rugova kërkoi liri për Kosovën që në Prill të 1985 – Vizionar de…lexone e mos e harroni…( shkruan në fb Dr. Llukman Halili, që për mue ashtë ma i madhi i publicistikes e gazetarisë shqiptare ende . Ja teksti ende i pabotuar ndonjihere , perkthye nga mediat kroate:
Mund të themi se LIRI të mjaftuar kurrnjihere nuk ka, e ma së paku për ne që kemi traditë të gjatë luftërash për LIRI, por mjerishtë pak traditë të të gëzuarit të lirisë !
Nga Kongresi i IX i shoqatës së shkrimtarëve të Jugosllavisë ( 18-20 prill 1985) dhe shënuar në librin e Dr. Llukman Halilit , faqe 184.
“Možemo reći da nikada nije dosta SLOBODE,pogotovu za nas koji imamo duge tradiicije borbe za SLOBODU a skromnu tradiciju užitka SLOBODE.
IX Kongres Saveza Književnika Jugoslavije (18-20 april 1985)- Fq.184

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...