Published On: 4 Prill, 2016

Niveli i papunësisë në Europë bie në 10.3 për qind, më i ulëti nga 2011

  • Niveli i papunësisë në 19 vende që e përdorin euron ka rënë në 10.3 për qind në muajin shkurt, një tjetër shenjë kjo e rimëkëmbjes modeste të valutës evropiane.

Niveli ka rënë nga 10.4 për qind, sa ishte në janar, ka njoftuar sot agjencia evropaine e statistikave, Eurostat.

Shifrat e punësimit theksuan se rimëkëmbja e Evropës mbetet ende mesatare. Shifrat e njerëzve të papunë kanë rënë për vetëm 39 mijë në shkurt, krahasuar me rënien prej 118 mijëve në janar. Gjithsesi, janë 1.3 milion njerëz më pak të papunë, krahasuar me periudhën e njejtë të vitit të kaluar dhe se shifra e papunësisë është me e ulëta që nga gushti i vitit 2011.

“Më pak të papunë në eurozonë,duhet të jetë gjë pozitive për shpenzimet e konsumatorëve”, ka shkruar Howard Archer, ekonomist britanik, duke shtuar se shpenzimet e konsumatorëve do të jenë çelësi nëse rritja në eurozonë mund të rimarrë vrullin gjatë muajve të ardhshëm, pas ngecjeve të kohëve të fundit.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...