Published On: 22 Shkurt, 2016

Ngritja e flamurit të Kosovës në Waterbury

Agim Vuniqi

Festimi i ditës së pavarësisë së Kosovës në SHBA, nga komuniteti shqiptaro-amerikan ka filluar të zgjojë interesim jo vetëm në mediat e vendit, por ka filluar të zyrtarizohet me manifestime të karakterit jo vetëm miqësore, por edhe të shënimit të përbashkët zyrtar të një datë të rëndësishme në historikun e të dyja vendeve, SHBA dhe Kosovës, ngase lufta e shqiptarëve për pavarësi u sendertua fal ndërhyrjes ushtarake të forcave amerikane në kuadër të NATO-s, pas bombardimit 78 ditësh në caqet ushtarake dhe paramilitare serbe, duke marrë formën zyrtare me 17 shkurt 2008, kur edhe u lexua dhe u shpall Kosova e pavarur dhe demokratike. Njeri nder manifestimet e karakterit zyrtar ne qytetin e shtetit Connecticut, qyteti Waterbury, ishte ngritja zyrtare e flamurit te Kosoves nga Kryebashkiaku i dites Tom Palokaj, i cili kishte fituar te drejten e qeverisjes zyrtare te qytetit Waterbury per tere diten me 17 shkurt 2016, nga Kryebashkiaku Neill M O’Learydate, mu ne kete date shume te rendesishme ne historikun e perbashket te te dy shteteve, Dita e shtetit te pavarur te Kosoves.
Permdryshe Waterbury është një qytet në shtetin Amerikan i Connecticut në lumin Naugatuck, 33 milje në jugperëndim të Hartford dhe 77 milje në verilindje të Neë York City. Waterbury është e vendosur në Neë Haven County, Connecticut.
Shtypi amerikan i ka dhene hapesire te rendesishme ketij manifestimi sa kulturor, po aq edhe administrativ, ngase ngritja e flamurit te Kosoves nga Kryebashkiaku kosovar (ashtu sic e prezento gazeta “Republican American) Tom Paloken. te cilit per ate dite, 17 shkurt 2016 i jane bartur te gjitha te drejtat ekzekutive te Mayorit te njemendet Neill M O’Lary.
Republikan amerikan, e shtunë, 20 February, 2016
KOSOVARI MAYOR PËR TERE DITËN
Nga e majta, Bore Paloka dhe burri i saj Tom Paloka, kryetari Kosovar i qytetit Waterbury për ditën, takohet me Joe Geary, shef i stafit të qytetit, në zyrën e Kryebashkiakut Neill M O’Leary në Waterbury të enjten. Tom Paloka, i Brooklyn, N.Y., ishte një gazetar në Kosovë dhe është e shënuar në vend si një autor dhe edukator. Shkrimet Paloka-së në lidhje me konfliktin në ish Jugosllavi janë kredituar nga disa si kontribut në rënien e komunizmit. Ai dhe familja e tij u largua nga Kosova në vitin 1990.
STEVEN Valenti Republikane AMERICAN
WATERBURY CONNECTICUT
Republican American, Saturday, February 20, 2016
KOSOVAR MAYOR FOR DAY
From left, Bore Paloka and her husband Tom Paloka, Waterbury’s Kosovar Mayor for the Day, meet ëith Joe Geary, the city’s chief of the staff, in Mayor Neill M O’Leary’s office in Waterbury on Thursday. Tom Paloka, of Brooklyn, N.Y., ëas a journalist in Kosovo and is noted in the country as an author and educator. Paloka’s ëritings about the conflict in the former Yugoslavia are credited by some as contributing to the fall of communism. He and his family fled Kosovo in 1990.
STEVEN VALENTI REPUBLICAN AMERICAN
WATERBURY CONNECTICUT
Nuk eshte rast i vetem kjo ngjarje e rendesishme ne raportet e shqiptaro-amerikaneve dhe zyrtareve te qytetit, ajo eshte shnderruar ne date e rendesishme ne kalendarin e qytetit. Vlen te theksohet se ketij ceremoniali i parapriu fjala e hapjes se politologut shqiptaro-amerikan Prend Qeta, i cili se bashku me te tjeret kishin aranzhuar kete feste madheshtore. Mayorin e qytetit per diten e 17 shkurtit e shoqeronte bashkeshortja Bore Grabanica Palokaj.

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...