Published On: 22 Shkurt, 2016

Ngacmohen seksualisht, 64 përqind femrat, 32 meshkujt

Rreth 48 përqind e kosovarëve kanë përjetuar ngacmim seksual në jetën e tyre. Femrat janë më të prekura nga ngacmimi seksual me 64.1 për qind, ndërsa 32,5 përqind të burrave janë ngacmuar seksual.

Këto të dhëna u bënë publike sot si rezultate të raportit të ngacmimit seksual në Kosovë, të realizuar nga Rrjeti i Grupeve Të Grave në Kosovë.

Drejtoresha Ekzekutive e Rrjetit të Grupeve të Grave të Kosovës, Igballe Rugova tha se ngacmimi seksual është i përhapur në shoqëri, duke shtuar se shembull të ngacmimit seksual janë edhe fjalët banale që u drejtohen zakonisht gjinisë femërore.

Ajo shtoi se si Rrjet i Grupit të Grave nuk do të ndalen së punuari për ta parandaluar këtë fenomen.

Ndërkaq, kryeshefja ekzekutive e Agjencisë për Barazi Gjinore, Edona Hajrullahu tha se vet ngacmimi seksual është njëra ndër format e vjetra e ushtrimit të pushtetit në mes të gruas dhe burrit. Ajo shoti se ngacmimi seksual mbetet një fenomen mjaft i përhapur në shoqërinë tonë.

Personat e moshës 18-25 vjeç kanë më shumë gjasa të ngacmohen seksualisht.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...