Published On: 3 Shkurt, 2016

“Nëse Thaçi bëhet President, dikush nga serbët është blerë”

Ish deputetja e Kuvendit të Kosovës, Rada Trajkoviq, thotë se “Hashim Thaçi nuk mund të bëhet kryetar i Kosovës pa përkrahjen e serbëve, e nëse bëhet, kjo do të thotë se dikush në linjën Beograd – Prishtinë do të ketë dobi”.

Ajo ka thënë në B92 se Thaçi nuk e ka përkrahjen e SHBA-së, e tani, në të gjitha mënyrat po përpiqet të arrijë te pozicioni i presidentit për shkak të Gjykatës Speciale, transmeton Koha.net.

“Kohë më parë ai fluturoi nga Amerika, ku kërkoi ndihmë për emërimin ri, e ka qenë edhe në Gjermani dhe atje është përpjekur të zbusë marrëdhëniet pas aferës me BND-në në Kosovë”, thotë Rada Trajkoviq.

Ajo ka thënë se zgjedhja e kryetarit të Kosovës është njëri nga katër rreziqet që ekzistojnë në territorin Kosovës e “cila po hyn në një periudhë shumë të rrezikshme”.

“Trazirat janë të tmerrshme dhe para nesh janë sfidat e mëdha – pos zgjedhjes së kryetarit janë edhe protestat e mëdha të opozitës më 17 shkurt, paraqitja publike dhe transparente e Shtetit islamik në Kosovë, si dhe mbajtja e zgjedhjeve parlamentare të Serbisë në Kosovë”, thotë Rada Trajkoviq.

Ajo ka thënë se Bashkimi Evropian nuk ka rol të fuqishëm e as ndikim te shqiptarët e Kosovës

“Kur erdhi Johannes Hahn, askund nuk ka pasur më pak respekt ndaj tij se sa në Prishtinë. Opozita ishte e pranishme vetëm sa për sy e faqe dhe nënshkrimi MSA-së nuk ka kurrfarë rëndësie, pasi ajo ka marrë vendim se AKS-në nuk do ta pranojë”, ka thënë ajo.

Lidhur me marrëveshjen për Asociacionin e Komunave serbe, Rada Trajkoviq vlerëson se “çdo gjë është përplot premtime e vepra nuk ka”

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...