Published On: 11 Janar, 2016

Nëse nuk hani mëngjes mund të keni sulm në zemër

Në studimin që ka zgjatur 15 vjet, me 130 mijë njerëz, mbi moshën 45-vjeçare, është gjetur, se të gjithë ata që kanë ngrënë mëngjes, kanë pasur shanse më të vogla të sulmit në zemër.

Gjatë studimit, kanë ndodhur 3,772 sulme në zemër dhe 870 raste të sëmundjes së zemrës.

Ata që kanë ngrënë mëngjes, kanë pasur 20 për qind më pak shanse të goditen nga sulmi në zemër, se sa ata që nuk kanë ngrënë.

Studimi i bërë në Universiteti Osaka në Japoni, nuk ka gjetur ndonjë lidhje, mes ngrënies së mëngjesit dhe sulmit në zemër.

Sipas një teorie, mos ngrënia e mëngjesit, shkakton ngritjen e shtypjes së gjakut dhe rritjen e kolesterolit

Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...
Loading...