Published On: 20 Janar, 2016

Nënkryetari Hamiti takoi Grupin e Miqësisë Austri-Kosovë

Nënkryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Sabri Hamiti, priti sot në takim Grupin e Miqësisë Austri-Kosovë të Parlamentit të Austrisë, i cili po qëndron për vizitë zyrtare në vendin tonë.
Në takim u bisedua për bashkëpunimin, në radhë të parë parlamentar midis Kosovës dhe Austrisë, për funksionin e Kuvendit të Kosovës dhe obligimet e tij gjatë këtij viti. U diskutua, gjithashtu, për thellimin e mëtutjeshëm të marrëdhënieve të përgjithshme ndërmjet dy shteteve mike.
Parlamentarët austriakë shprehën interesim të veçantë për zhvillimet e pritshme në punën e Kuvendit të Kosovës, duke nënvizuar funksionimin demokratik, i cili domosdoshmërisht e përjashton dhunën si mjet politik.
Nënkryetari i Kuvendit të Kosovës, Sabri Hamiti, falënderoi në mënyrë të veçantë deputetët e Parlamentit të Austrisë, për ndihmesën e madhe që vendi i tyre ka dhënë në të kaluarën dhe në kohën më të re, për zhvillimet politike, kulturore, arsimore dhe ekonomike në Kosovë.
Kryetari i Grupit të Miqësisë Austri-Kosovë, deputeti Christoph Vavrik, nga ana e tij, falënderoi nënkryetarin e Kuvendit për qëndrimet e tij të qarta dhe të drejtpërdrejta lidhur me zhvillimet e gjithanshme në Kosovë.
Në takim ishin të pranishëm edhe nënkryetari nga radhët e komunitetit serb, Sllobodan Petroviq dhe ambasadori i Kosovës në Vjenë, Sami Ukelli.
Pritet që në të ardhmen e afërt, grupet e miqësisë të të dyja parlamenteve, të takohen, për të krijuar një agjendë specifike të bashkëpunimit.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...