Published On: 7 Korrik, 2016

Ne vërtetë kemi tri fe, por jemi një komb, kemi një gjuhë e një flamur kombëtar!

 

 Ahmet Asani

Pa hy në atë se si është programuar njeriu që të ketë nevojë të besojë në Krijuesin, pa hy në historikun e ardhjes së religjioneve, pa hy në faktin ‘habitor’ se gjithë të dërguarit e Krijuesit na qenkan Izraelit, se edhe Muhamedi a.s vjen nga loza e Ismailit djalit të Abrahamit, për të cilin vet Ismailitët thonë se ishte Izraelit, pa hy në historikun e inkuizicionit të kishes, pa hy në mënyrën e përhapjes së islamit nga Osmanët ndër ne, pa hy në problemet mes të krishterëve katolik dhe atyre ortodoks qysh nga koha kur Roma e la Konstantinopojen në mëshirën e shpatave Osmane, pa hy në problemet mes myslimanëve Shiit dhe atyre Sunit, qysh nga koha kur këta të fundit i ngulen thikën pas shpinde Aliut dhëndrit të Muhamedit, pa hy në problemet e incestit dhe shkeljes së të drejtave njerëzore në shtetet prej nga buron islami, mund të përfundojmë se ne si popull i vogël sa i përket religjioneve kemi vetem një model të mirë e ai është modeli i Rilindaseve tanë. Pra, qe e para te jene punet e Kombit dhe Shtetit, dy Shtylla keto kryesore te jetes te cilat shkojne bashke, e tek pastaj te vijne religjionet! Tani, ne si popull mund te themi lirisht se jemi me te sprovuarit e me te provuarit ne rruzullin tokesor! Pjesa me e madhe e kombit shqiptar u sprovua ne luften shpirtrore te jetuarit si ateist- pa besim e pa religjione! Besimi eshte si puna e kripes qe i jep shije gjelles se quajtur JETË. Per nje besimtar, jeta pa besim ne Krijuesin eshte bajat, bajat ne kuptimin e fjales pa kripe, pse jo bajat edhe ne kuptimin e fjales ‘e ftohet’! Mirepo kur besimi ne krijuesin instrumentalizohet nga religjionet e ndryshne, siç eshte instrumentalizuar e problemtatizuar kohet e fundit nga qendra, fraksione e nenfraksione te ndryshme religjioze, atehere nuk eshte me ne doren tone sasia dhe kualiteti i kripes se Jetës, kjo i bie se po jetojme ne nje kohe kur jetes tone i hedh kripe kush te arrij i pari!
Nga qe Krijuesi i do dhe i rrespekton me se shumeti besimtaret krijues e shkencor, them se eshte koha qe kjo Kategori e nderuar edhe nga Krijuesi, te bashkohen sikur Rilindasit tane ne kohen e tyre qe ta drejtojne popullin shqiptar ne rrugen e Kombit e Shtetit, dy Shtylla keto pa te cilat asnjëherë s’mund te kemi jetë të dinjitetshme dhe s’mund te jemi besimtar te dinjitetshëm!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...