Published On: 31 Maj, 2016

Në vend të Zhbogarit, Apostolova

Shërbimi i veprimit të jashtëm evropian (EEAS), që është në fakt shërbim diplomatik evropian, ka përmbyllur procedurat e përzgjedhjes së kandidatëve për rotacione në përfaqësitë e BE-së në vendet e treta dhe në këtë listë prej rreth 30 personave ndodhet edhe Natalia Apostolova, e cila do të jetë pasardhëse e Samuel Zhbogarit në postin e shefit të Zyrës së BE-së në Kosovë.

“Koha Ditore” mëson nga burimet diplomatike në BE se procedura tashmë është përmbyllur, se Federica Mogherini në cilësinë e shefes së EEAS-it është përcaktuar për kandidatët në fjalë, porse bërja publike e këtyre vendimeve do të ndodhë pasi që edhe vendet ku ata do të dërgohen të japin pëlqimin e tyre, që në gjuhën diplomatike quhet agreman.

Samuel Zhbogar nuk do të shkojë shumë larg Kosovës – ai në Shkup do të jetë në krye të delegacionit të BE-së për Maqedoninë. Shefi i deritashëm i delegacionit nga Maqedonia, Aivo Orav, shkon në Mal të Zi. (Detajet mund t’i gjeni në numrin e sotëm të Kohës Ditore)

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...