Published On: 27 Shtator, 2016

Në UP edhe 777 vende të lira për komunitetet

Ministri i Arsimit, Arsim Bajrami dhe rektori i Universitetit të Prishtinës Marjan Dema kanë raportuar para Komisionit për të Drejtat, Interesat e Komuniteteve dhe për Kthim rreth regjistrimit të pjesëtarëve të minoriteteve në universitetet publike në Kosovë.

Ministri Arsim Bajrami tha se MASHT-i i ka bërë të gjitha përgatitjet ligjore në bazë të Kushtetutës për t’i respektuar të drejtat e komuniteteve pakicë.

Ndërsa rektori Marjan Dema tha se Universiteti i Prishtinës e ka respektuar kuotën prej 12 përqind të komuniteteve ku kanë aplikuar 904, 124 nga ta janë regjistruar dhe kanë mbetur edhe 777 vende të lira pasi kandidatët tjerë nuk i kanë plotësuar kushtet.

Anëtarja e Komisionit Myfera Sherifi tha se kandidatët nuk ishte dashur që të regjistrohen vetëm me deklarim se cilit komunitet i përkasin por ishte dashur që të regjistrohen në bazë të diplomës.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...