Published On: 16 Korrik, 2016

Në Stamboll mos shkofsha kurrë, ku Bashkohet burri me burrë

 

Ps. Kjo është një poezi erotike e poetit rilindas Andon Zako Çajupi, që kurrë nuk është bërë pjesë e debatit kritik dhe e papërmendur nga studiuesit, përkatësisht në studimet e letërsisë në Universitetet shqiptare.
Andon Zako – Çajupi

Grua se ç’mu prish kandari
Nuk është më ai i pari
Që s’përtonte ditë e natë
Ndizej si barut i thatë.

Lëre grua se ç’më gjeti
Nuk më bindet më aleti
Ky bandill që çante retë
Më s’e ngre kryet përpjetë.

Vjet si kalë turfullonte
Gratë e fshatit kur shikonte
Sa i shihte bythëzbuluar
Sulej si qen i tërbuar.

I pushtonte vetë të tëra
Zgavra, shpella, guva, verra
Fryhej si një patellxhan
Kur shkonte nën fustan.

Sa i vinte mend zanatit
E uronin gratë e fshatit
Po sot çka që është mërzitur
Trup e shpirt i rraskapitur?

Shikon çupat siseplota
Me shalë të buta e të ngrohta
Nuset e bardha si dëbora
Që s’i shpëtonin nga dora

Gratë e reja sisemëdhatë
Që i ndërronte përnatë…
Dhe s`lëviz të bëhet burrë
Më mbeti vetëm për shurrë.

Ah moj grua moj e ngratë
Të mbeti burri kaq thatë
Megjithëse më s`të ngop dot
Por, dikur s`kam qenë si sot.

Isha trim dhe djalë i hedhur
Pak usta për të zgjedhur
Buzëqeshja me të tëra
Mjaftonte që t’u hante verra.

Por, më shumë doja gratë
Vithe gjera sise mëdhatë
Por, dhe çupat shumë i desha
Nuk i lija virgjëresha.

Mazallah mbetçin me barrë
I therrja, u bëja varrë!
Nuset e reja me naze
I haja si qofte taze.

I ndukja me buzë e dhëmbë
Sa ngrihej fshati në këmbë
Isha bej me mall, me toka
Po bëja se ç’më thosh koka.

Në Zagori dorë e parë
Me sejmere e hyzmeqare
Kisha kuaj lope e dhen
Edhe gra më shumë se qen.

Vetë i ujdisja të tëra
Ç’më tha koka e s’e bëra?
Në Evropë s’lashë vend pa parë
Kuplaratë i mora mbarë.

Shijova bionde gjermane
Meskëputurat persiane
Rreth e qark iu solla botes
Por në Francë lashë mend e kokës.

Kush të dojë le ta provojë
Të ma marrë mikun në gojë
Në Stamboll mos shkofsha kurrë
Bashkohet burri me burrë.

Thonë se është ves i shëmtuar
Mos vdeksha pa e provuar
Por tani kjo punë e pati
U plaka, më ra takati.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...