Published On: 28 Shkurt, 2016

Ne shqiptarët…?

Ne shqiptarët. …? –
Ne Shqipëtaret fjalë shume

here si det ..e here si lume…?

Për të tjeret cka nuk themi

po ne vete..ne kush jemi….?
Ne që zihemi për pleshta

dhe gjithmon ecim si breshka..

Ne me mendje fluturojme..

por as kmishes si besojme….?
Ne që hiqemi patriot

por mashtrojm e flasim kot. ?

Ne që jemi flakekashte…

por dy mendje si bejme bashke.
Ne që kemi histori……..

dhe e shkruajm gjithmon zi…!

Ne që kishim Skënderbene

tre e deshën , dy e ”prene..,,
.Ne që besën e përdhosëm..

kur Rozafën e murosëm..

Ne nuk duam veten tonë…

.kan të drejt çfardo na thonë
Ne që vetëm për pushtet

U vetburgosem 50 vjet. .

Ne ” të piste,, në breg të detit

Ne gjithmon e zeza,e vetit
Kur kufirit ju hap dere..

E braktisem kët kolere

Ne që jemi kaq të mire..

Valle pse shitemi kaq lire..
Të gjitha shesin nga pak mend..

Sapo ikin nga ky vend. .

Ktu jeton vetëm politika. .

dhe drejtesis i ka rëne pika.?
Ne që jemi patriot. ..

Rrugën nuk po e gjejm dot.?

Ne që s’flasim me kojshine..

Ne që vdesim për partine.
Ne s’punojm diten as naten

Ne që bëme ..97 – en

Ne që fjalet i qëndisim. .

Pse nuk dime të qeverisim.?
Ne Shqiptarët e coptuar….

s kemi qëne kurre t’bashkuar..

Male.. fusha toke as det.

.kurre si sunduam vete
Si nuk pati fat ky vend .

.që të lind burra me .mend

Si na ka mallkuar Zoti

me këta politikan…koti
Nëse duam të hapim shtigje

Duhet shtet e duhen ligje. …

Nese nuk vendos drejtsia …

Kurrë nuk vjen begatia …
Nëse duam Shqiperine

Duhet ta ruajme rinine….

Kur s’beson ligje as Zot..

Kot të hiqesh. patriot …?

@ Lulash Brigja…

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...