Published On: 10 Shkurt, 2016

Në shkollat e Prishtinës fillon procesi i ndarjes së mbeturinave të riciklueshme (Foto/Video)

Në shkollën fillore “Hasan Prishtina” u bë inaugurimin zyrtar për nisjen e procesit të ndarjes së mbeturinave të riciklueshme. Gjithashtu nëpër klasë u bë shpërndarja e shportave ricikluese të mbeturinave.

Në shkollën fillore “Hasan Prishtina” u bë inaugurimi zyrtar i projektit për nisjen e procesit të ndarjes së mbeturinave. Gjithashtu nëpër klasë u bë shpërndarja e shportave pwr riciklim të mbeturinave.
Drejtoresha e Arsimit e Komunës së Prishtinës, Arberie Nagavci, me këtë rast tha se të gjitha shkollat do të pajisën me shporta për riciklim. “Kjo do të ndikojë pozitivisht në vetëdijesim të nxënësve”, ka thwnw ajo, raporton lajmi.net.
Projekti wshtw mbështetur edhe nga organizata gjermane “GIZ”. Kai Hofmann nga GIZ tha se projektet e tilla janë realizuar në dy shkolla në Kosovë si në Gjilan dhe në Pejë. Gjithashtu parashihet që në këtë projekt ti përfshijmë edhe komunat e tjera.
“Kam kënaqësinë të shoh që komunat po interesohen që të mirën me riciklimin e mbeturinave. Ne mendojmë që ndarja e mbeturinave të mos mbetet në nivel të shkollave por të zgjerohet nëpër lagje. Dua të rikujtoj që sektori i riciklimit në Gjermani krijon vende pune dhe ndikon në rritjen e ekonomisë Gjermane” tha Kai Hofmann nga GIZ.

Ai gjithashtu tha se riciklimi i mbeturinave do të ndihmonte në krijimin e vendeve të punës në Kosovë.
12736120_10207664601445457_1226333885_n
Ndërsa Lorik Muqaj nga organizata GIZ, tha se me ndarjen e mbeturinave do të rritet vetëdijesimi për krijimin e grupeve të gjelbërta dhe se riciklimi i mbeturinave krijon mjete financiare për grupe te gjelbërta. Lajmi.net

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...