Published On: 2 Shkurt, 2016

Në SHBA konfirmohet rasti i parë i transmetimit të virusit Zika përmes seksit

  • Një pacient diagnostifikohet me virusin “Zika” në Teksas, pasi ishte infektuar duke pasur marrëdhënie seksuale me një person të diagnostifikuar më parë, thonë ekspertët shëndetësorë.

Ai bëhet rasti i parë që diagnostifikohet me këtë virus ndërmjet marrëdhënieve seksuale në SHBA, konfirmon qendra e kontrollit dhe parandalimit të sëmundjeve.

Zyrtarët shëndetësorë të shtetit të Dallasit thonë se partneri i këtij pacienti u infektua pasi kishte vizituar një vend ku “Zika” është i përhapur.

Gjashtë persona në shtetin Harris, afër Houston janë infektuar pasi kanë udhëtuar në regjione të cilat janë të prekura e ky rast mendohet të jetë i pari që është infektuar në SHBA pa udhëtuar fare.

Drejtori shëndetësor i shtetit të Dallasit, Zachary Thompson tha: Ne tani e dimë se virusi “Zika” mund të transmetohet ndërmjet marrëdhënieve seksuale, dhe kjo e rritë fushatën tonë për ndërgjegjësimin dhe edukimin e publikut që të mbrojnë vetën e tyre, dhe të tjerët”.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...