Published On: 19 Mars, 2016

Në përvjetorin e 26-të të LDK-së në Podujevë munguan Isa Mustafa e Lutfi Haziri

Kryetari i LDK’së, Isa Mustafa s’ka marrë pjesë sot në përvjetorin e 26 të themelimit të LDK’së në Podujevë. Aty s’ka qenë as Nënkryetari Lutfi Haziri. Sidoqoftë, Agim Veliu, Kryetar i Degës dhe i Komunë i ka quajtur zallamahi komentet e simpatizantëve të LDK’së që dolën kundër zgjedhjes së Thaçit President.
Aktualiteti në vend është sfidues, zhvillimet janë dinamike e gjetja e zgjidhjeve kërkon vendosmëri edhe veprime racionale politike e institucionale.

Kështu ka thënë nënkryetari i LDK-së, njëherësh kryetar i Komunës së Podujevës, Agim Veliu. Komentet i ka bërë në një tubim të mbajtur në këtë qytet, që ka shënuar njëherësh 26 vjetorin e themelimit.

Veliu ka thënë se procesi dhe situatat nëpër të cilat po kalon vendi kanë nxitur edhe debate brenda institucioneve, në media e gjithandej në shoqëri.

“Ka në gjithë këtë zallamahi diskutimesh edhe gjëra, ide e mendime të vyera, siç ka edhe pikëpamje anakronike, bizare e deri anarkike. Në këtë shumësi debati, jo pak atakohet LDK, udhëheqja e saj. Kuptojmë dhe mirëpresim çdo vërejtje a sugjerim qëllim mirë, të gatshëm ta diskutojmë dhe argumentojmë çdo ide a mënyrë veprimi që shpie kah zgjidhja. Por, LDK nuk epet para fushatave të shpifjeve që vijnë nga individë e grupe interesi të njohura tashmë, e që aktivizohen e yshten në kontekste të caktuara”, ka thënë kryetari Veliu.

“Ju siguroj se, LDK, organet e saj drejtuese, Kryetari dhe njëherësh Kryeministri i Kosovës, në veprimtarinë politike e institucionale sot, njësoj sikundër edhe në Marrëveshjen për Qeverisje në koalicion, priren para së gjithash nga interesi i vendit, i zhvillimit dhe integrimit dhe i miqësisë së përhershme me SHBA dhe BE. Çdo vendim është diskutuar dhe miratuar në Kryesinë dhe në Këshillin e Përgjithshëm, me përgjegjësinë dhe kujdesin maksimal politik për Lidhjen Demokratike, zhvillimin dhe fuqizimin demokratik në gjithë strukturën dhe shtrirjen e saj”, tha kryetari Veliu.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...