Published On: 21 Mars, 2016

Në Osllo të Norvegjisë u themelua Lobi EuroAtlantik Shqiptar!

lobbi1lobi3

Lobi ka për qëllim unifikimin e shoqatave, organizatave dhe individëve të dëshmuar në një Qender të përbashkët në fuqizimin e punës rreth prezentimit të kulturës, integrimit dhe rritjes së cilsisë së mësimit plotsues në gjuhen shqipe. Lobi do të bashkëpunoj me institucionet vendase qoftë lokale dhe qëndrore si dhe do të bashkëpunon me qeveritë respektive të Republikes së Shqiprisë, Republikes së Kosoves, përfaqësuesve institucional të Iliridës, Kosovës Lindore dhe Malësisë. Në tubim inicues është zgjedhë kryetari z. Xhafer Ahmetaj kryesia 21 anëtarëshe dhe komisionet, ndërsa pritet që në mbledhjen e parë të kryesisë të aprovohet rregullorja e punes me synime për të ardhmen.
Me fat e suksese Norvegji themelimi i degës së lobit euroatlantik shqiptar. Sot me 19.03.16, në Osllo, në lokalin e Sh.K Rilindja, ishin të pranishem mërgimarë: përfaqësues të shoqatave, klubeve, rrjeteve sociale, medive lokale, klubeve dhe veprimtarë të tjerë të trevave ndryshme të trojeve etnike. Tubimin e hapi aktivistja (mërgimtare) e dalluar nga Shqipëria, inxhinierja civile me diplomim master në Norvegji, në laminë e ndërtimtarisë dhe konstruksionit. Në këtë udhëheqje të progamit znj.Aferdita bëri edhe prezantimin e librit të saj: “Misteret e universit dhe norvegjishtja”. Një libër interesant që deshifron shumë “mistere”, të cilat ndërlidhin gjuhën shqipe me gjuhët Nordike (…)
Në tubimin e Osllos, të thirrur nga përfaqesuesi i LEUASH – Xhafer Ahmetaj, morën pjesë një numër i konsiderueshëm intelektualësh që kanë studiuar në Norvegji deri në gradimin e tyre master. Nuk mungoi as përfaqësimi i studentëve dhe të rinjve. Për arsye udhëtimi në vendlindje për Pashkë dhe për shkat të pjesëmarrjes së mbi 30 të rinjeve sportist të klubit Rilindja, kemi marrë shkresa e premtime për pjesëmarrje në tubimet e radhës nga shumë ata që munguan sot për arsye të lartpërmendura. Përfaqësuesi dhe organizatori i LEUASH-Norvegji, shpalosi programin dhe definoi kornizat e statusit dhe platformës së LEUASH-it. Pa asnjë votë kundër dhe me një entuziazëm e kulturë të mirē organizative, pjesëmarrësit zgjodhën kryesinë dhe këto komisione:
1. Komisionin për sportë dhe kulturë.
2. Komisionin për publikë dhe media.
3.Komisionin për humanizëm dhe vullnetarizëm.
4.Komisionin statutarë.
Kordinator kryesor, deri në zgjedhjen e kryesisë që del nga Kuvendi i përgjithshem në Norvegji, u zgjodh z.Xhafer Ahmetaj. Kryesia u zotua që të organizoj nëndegët e LEUSH në tërë Norvegjin, ku pastaj në kuvendin e përgjithshem do të zgjedhë kryesinë e saj që do ta përfaqësoj Norvegjinë në Kuvendin e përgjithshëm të LEUSH-it, të organizuar në Evropë ose Atdhe. Tubimi i sotëm ishte shpresëdhënës dhe një dëshmi e një Rilindje historike, të pa thyer e të pandalur. Urojmë nga zemra mërgatën shqiptare në Norvegji që dëshmoi vlera, besnikëri, civilizim, motivacion dhe na japi kurajo se me të vertetë Rilindja e LEUASH ka të gjitha ingridiencat e duhura për të vënë në jetë bashkimin e mërgatës rreth një “SHTETI dhe KUSHTETUTE” MËRGIMTARE.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...