Published On: 17 Mars, 2016

Në mesin e mbiemrave më të shpeshtë në Europë, cilët janë mbiemrat shqip

Një hartë infografike e krijuar nga linguisti, matematikani dhe artisti çek, Jakub Marian, ka përshkruar mbiemrat më të popullarizuar në Evropë, sipas shteteve ku jetojnë.

Në Shqipëri, sipas këtij studimi, mbiemri më i përhapur është Kelmendi, i marr nga emri i maleve. Ndërsa, Kosova nuk është futur fare në këtë studim, por dihet se ndër mbiemrat më të përhapur në vend janë Gashi, Krasniqi apo edhe Berisha.

Ndërsa, në Britaninë e Madhe, mbiemri më i shpeshtë është paraqitur të jetë “Smith” që rrjedhë nga metalpunuesit, për dallim me mbiemrin Miller në Gjermani, që do të thotë “mullixhi”.

Më poshtë mund të shihni dy harta që tregojnë mbiemrat më të shpeshtë dhe domethënien e tyre./lajmi.net

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...