Published On: 26 Shtator, 2016

Në mes të Krakovës dëshmohet shqiptarizmi i të atit të Nënë Terezes

Ekspozita e organizuar nga rrjeti i motrave që e kishte themeluar Nënë Tereza në Krakov të Polonisë dëshmonë përkatësinë etnike të atit të Gonxhe Bojaxhiut, Nikollë Bojaxhiu.

Këtë e ka theksuar për INA, kryetari i Institutit të Trashëgimisë Kulturore dhe Shpirtërore Shqiptare, Skender Asani.

“Një argument për debatin që po zhvillohet për përkatësinë etnike të atit të Nën Terezës . Pëgjigjja vjen nga ekspozita e organizuar nga rrjeti i motrave që e ka themeluar Nën Tereza në qytetin Krakov në Poloni.Në këtë panel shihet qartë se Kolë Bojaxhiu ishte i angazhuar në Lëvizjen Kombëtare Shqiptare, ishte anëtar i bandës muzikore Zani i Maleve që i priti kryengritësit shqiptar me 12 gushtë të vitit 1912 me rastin e çlirimit të Shkupit. Për këto angazhime ai u helmua.”, ka theksuar historiani Skender Asani.

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...