Published On: 21 Dhjetor, 2015

Në Kosovë ka edhe gazetarë që ruajnë profesionin pa u shit!

Leximin e kam sikur desertin mas një dreke apo darke të mirë. Ne vërtetë lexojmë shumica, dikush ma shumë libra, dikush ma shumë gazeta, dikush shikon ma shumë TV e dikush lajme të shkurta, madje sot edhe nga FB! Sinqerisht tashmë jam në moshë, kur i japi vetes të drejtë edhe të analizoj njerëz të profesioneve të caktuara, sidomos të gazetarisë ngase ka dekada që vet merrem me të (por gjithnjë modest dhe i vogël karshi gazetarëve të mirë?!) dhe ndoshta e kam atë të drejtë të shprehem se si dhe kë e preferoj. Dy njerëz së pari, dy shqiptarë së dyti dhe dy gazetar së treti ka vite që i kam përcjell disi më shumë, ata janë Idriz Morina dhe Mefail Bajqinovci.

Te të dy këta, personalitete gazetarie dhe medie edhe të shkruar edhe vizuele, asnjëherë nuk kam vërejt mendjemadhësi, shpirtngushtësi dhe interesa klanore për atë apo këtë grup, klan apo parti konkrete. Që të dy më befasojnë për të mirë me modestin e tyne qytetare, njerëzore dhe profesionale, të dy jo të imponuar kudo dhe kurdo, jo yryshnika nëpër debate apo analiza kuturu, por që të dy me ecje nëpër tokë si themi ne.

Të jesh gazetar, kryeredaktor, moderator dhe njeri i penës në rrethanat e katrahurës kudo shqiptare e veçanërisht kosovare, dhe mos të përlyhesh në ndonjë interes material është vërtet e vështirë, apo gati e pamundur në Kosovë, por ja që nga këndvështrimi im, unë këta dy i shoh ende në drejtimin e pa lakuar karshi lakmisë dhe shitjes së zanatit që të jesh gazetar, andaj edhe me plotë respekt e them se për mendimin tim dhe pamjen time e rezonimin tim këta të dy mbesin këtë vit të pëlqyerit e mi, të të bërit gazetari dhe moderim kohe.

Ju vazhdoni të mbeteni të tillë si jeni Idriz dhe Mefail, ndërsa ne do t’ju lexojmë dhe shikojmë me interesim gjithnjë, krenar edhe Familjet e juaja duhet të jenë me ju, por edhe ne rrethi e lexuesit-shikuesit.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...