Published On: 31 Maj, 2016

Në Gërdovc të Podujevës është djegur lisi i vjetër pesë shekuj (Video)

I mbijetoi kohës për pesë shekuj. Por një trung i vjetër në Gërdovc të Podujevës nuk i përballoi flakës që i vuri dikush të premten.

Plepi 500 vjeçar që kishte gjatësi prej 50 metrave u rrëzua për tokë, njofton Klan Kosova. E ai ra pas përpjekjes së dytë, pasi që edhe rreth tri vite më parë dikush ishte munduar ta djegë.

Banorët e fshatit , që janë të lidhur emocionalisht më këtë plep thonë se zjarrvënia ishte e qëllimshme.

Komuna e Podujevës e kishte marr në mbrojtje këtë trung të vjetër si monument natyre. Por, kjo mbrojtje ligjore nuk dha ndonjë rezultat.

Komuna e Podujevës tha se gjitha masat do të merren edhe nga policia e Kosovës ,dhe se fajtori duhet të gjendet dhe të bart pasojat e ndëshkimit .

Por, organet e rendit than se nuk janë në dijeni për rastin dhe për këtë arsye nuk ka rast të hapur për tu hetuar.

E për këtë trung të vjetër ishin thurur edhe mite nga breza të tërë të këtij fshati.

Lisi Podujeve by GazetaExpress

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...