Published On: 12 Janar, 2016

Në front nuk shkove turist

Nga Teuta Zymberi
Në front nuk shkove turist
kushtuar Dëshmorëve, që shkuan nga diaspora të luftojnë për lirinë e Kosovës
Ti, Luftëtar i lirisë

Në shtratin e flakës së maleve

Nuk shkove për t’u shtrirë në pushime verore

mbi trupat e femrave të masakruara

nuk shkove të dehesh në aventura

Mbi kufomat e njoma të fëmijëve

nuk shkove të mbash konferenca pacifiste

Mbi varret e njëmijta të Kosovës

nuk shkove të tallesh me fjalën Pavarësi

Nuk shkove as t’u thuash bedeneve të Adem Jasharit

Dorëzo armët!
Ti, Luftëtar i lirisë

Nuk rroke armët në duar

Ta shesësh atdheun në tregjet ndërkombëtare dhe të Serbisë

As të bësh marrëveshje me xhelatin si t’i vrasësh kryengritësit në male

As nuk shkove të luash me Predikuesin e Paqes

Lojën e opcioneve në tavolinën e të Premteve!
Ti, Luftëtar i lirisë

Në Frontin e Luftës nuk shkove si turist

Ti, hyre në gjiun e tokës ushtar i popullit

Me shpirtin e fitores së madhe të UÇK

Me betimin e flamurit dhe të pushkësE puthe tokën e dashur dhe të kallur të Kosovës

I shpalose letërnjoftimin e luftëtarit të vuajtur të burgjeve

Dhe i fole bjeshkës, gurit e plisit të bardhë:

I sati Dëshmor jam unë, që po flej në shtratin e maleve!
Shkruaj për mua Kosovë, kur unë udhëtoj tek Dielli

Shkruaj, se unë, nuk jam i paidentifikuari i Kosovës

Unë kam emër, mbiemër, emblemën e lindjes

Kam varrin tek dera e shtëpisë në prehrin e nënës
Shkruani për mua ju troje të mia të gjitha bashkë:

Në atdhe u ktheva të luftoj kundër robërisë

Në Frontin e Luftës nuk erdha turist

Erdha si Skënderbeu tek populli

Kosovës t’a sjellë lirinë
Vdekjes Tënde nuk i besoj Dëshmor

Se Lufta për Çlirim

Legjitim njeh vetëm trimin

Vdekja për Atdhe nuk e njeh vdekjen

Vdekjes Tënde nuk i besoj…

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...