Published On: 17 Gusht, 2016

Në Deçan mbahet seancë gjyqësore në terren

sencagjyq5
Adem Lushaj

 

Në Gjykatën Themelore të Pejës, dega në Deçan, ka vazhduar Seanca gjyqësore kundër Rasim, Xhavit, Halil dhe Shpend Bajraktaraj, si dhe ndaj, Sokol Hajdaraj nga Hereqi i Gjakovës të  akuzuar nga Prokuroria e shtetit për uzurpim të paligjshëm të pronës së paluajtshme, e cila ishte  ndërprere me kërkesë të prokurores së shtetit, Sanije Gashi-Seferaj, që të dilet në vendin e ngjarjes dhe të qartësojnë gjendjen faktike, për veprën që ngarkohen të pandehurit. Seanca e udhëhequr nga gjyqtari i rastit Sulltan Dobraj, e ku merrnin pjesë edhe, prokurorja Gashi, Policia e Kosovës, palët në procedurë dhe media, është mbajtur në terren, përkatësisht te ish pronat e “Erenikut” në Hereq, e të cilat iu ishin nënshtruar procesit të privatizimit.

seancagjyq

Sipas një Aktakuze të ngritur nga Prokuroria Themelore e Pejës, thuhet se “të dyshuarit, Rasim, Xhavit, Halil dhe Shpend Bajraktaraj, si dhe Sokol Hajdaraj nga Hereqi i Gjakovës, kanë uzurpuar prona të paluajtshme të Jakup Smajlit nga Peja, të blera përmes procesit të privatizimit, gjë që në bazë të nenit 332 të KPK-së paraqet vepër penale si pushtim i paligjshëm i pronës se paluajtshme”.

Gjyqtari Dobraj, kishte marr vendim për “seancë terreni”, me qëllim të identifikimit të pronave që dyshohet se është kryer pushtimi i pa ligjshëm nga Bajraktaraj-t dhe Hajdaraj, duke urdhëruar ekspertin gjyqësor të gjeodezisë, z. Fidan Hasaj, për ti mënjanuar pretendimet kontradiktore të palëve në procedurë lidhur me pronën, në praninë e ankuesit Jakup Smajli, prokurores së shtetit dhe palëve të akuzuara. Gjithnjë sipas Dobraj, Vendimi për rastin në fjalë, do merret pas pranimit zyrtar të raportit të ekspertit Hasaj, me ç’rast edhe do të caktohet vazhdimi i shqyrtimit gjyqësor, në të cilën do te administrohen të gjitha provat, e në bazë të administrimit të tyre dhe dëshmive, gjykata do të shpall vendimin gjyqësor, bazuar në Ligjet e Republikës së Kosovës”.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...