Published On: 21 Janar, 2016

Në 17 vjetorin e dëshmorëve, Skender Rexhepi-Hekuri dhe Fitim Duraku-Fita

Krushë e Madhe 21 janar 1999 – 21 Janar 2016 në 17 vjetorin e dëshmorëve, Skender Rexhepi-Hekuri nga Mrasori dhe Fitim Duraku-Fita nga fshati Krushë e Madhe.
Bashkim Kryeziu ish ushtar i Zones Operative të Dukagjinit,sot polic i Republikës së Kosovës,ishte plagosur gjatë luftës çlirimtare dhe ishte shtruar në spitalin e UÇK-së,në Zonen Operative të Pashtrikut,që ndodhej në fshatin Pagarush.
Ai plot 3 muaj qendroj me dëshmorin Fitim Duraku me një dhomë,i cili po ashtu ishte plagosur rënd daten e 21 janarit 1999 së bashku me Xhavit Elshanin e Mustaf Bajraktarin,ku ra dëshmor Skender Rexhepi -komandant Hekuri.
Bashkim Kryeziu sot evokoj disa kujtime për dëshmorin Fitim Duraku dhe baben e Fitimit,Islam Duraku sot Martir i Kombit i cili së bashku me mjekët u kujdes për Fitimin,Bashkimin dhe ushtarët që vinin të plagosur nga vijat e frontit.Fitim Duraku morri përjetsin me 04 prill 1999 një dit pas djalit të axhes,dëshmorit Enver Duraku i cili ishte plagosur në betejat e marsit 1999. 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...