Published On: 4 Korrik, 2017

Ndryshimi i kufijve në Ballkan dhe ‘Shqipëria e Madhe’, zyrtari i SHBA thirrje liderëve të rajonit

Me tone të prera, ndihmës sekretari Amerikan, Hoyt Brian Yee, ka theksuar se Amerika nuk e ka ndryshuar politiken dhe as interesin e saj ndaj Ballkanit.

Në një interviste për gazetën greke Kathimerini ai përgjigjet prere se kufijtë ne vendet e Ballkanit janë te përcaktuara dhe nuk përbejnë çështje për diskutim.

“Kufijtë e vendeve në Ballkan janë të përcaktuara qartë, te njohur ndërkombëtarisht dhe nuk janë objekt i kontestit. Ndryshimi në kufijtë e Ballkanit nuk do të kontribuonte për sigurinë dhe stabilitetin në rajon. E kundërta, siç e dimë nga përvoja, përpjekjet për të ndryshuar zonën e kufirit mund të jenë shumë destabilizuese. Ne i bëjmë thirrje politikanëve në rajon që të përmbahen nga retorika nxitëse e ndarese, dhe në vend të kësaj të përqendrohen në raportimin e reformave themelore politike dhe ekonomike të nevojshme për ecurinë e integrimit të tyre në institucionet euro-atlantike”- tha ai, raporton Panorama.

“Ne nuk e mbështesin riberje te hartës në Ballkanin Perëndimor dhe refuzojmë retorikën nacionaliste nga çdo burim. Unë nuk jam në dijeni të ndonjë përpjekje serioze për të ndryshuar kufijtë në rajon. Ne shpresojmë dhe presim që liderët e rajonit do të vazhdojë të kërkojë mundësi për të adresuar çështjet për të cilat ato kujdesen per qytetarët e tyre, të tilla si rritja ekonomike. Udhëheqësit duhet të punojnë së bashku për të reduktuar ndonjë tensionit etnik apo politik”- tha ai.

Kuvendi i Gjilanit miratoi emrimin e rrugës: "Mërgimtarët e Gjilanit" në shenjë nderimi e falënderimi për kontributin e juaj për Lirinë, Pavarësin dhe Republikën! #Mirësevini n'shpi!
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...