Kosova

Ndikimi i Rusisë në Kosovë po rritet

Policia e Kosovës është absolutisht e gatshme të bëhet pjesë e Interpol-it dhe e organizatave të tjera të sigurisë

Drejtori ekzekutiv i Qendrës Kosovare për Studime të Sigurisë, Florian Qehaja, ka paralajmëruar se ndikimi i Rusisë në Kosovë po rritet. Ai në një intervistë për Epokën e Re, ka thënë se kjo po bëhet duke aplikuar instrumentin e “fuqisë së butë”, përmes disa organizatave joqeveritare në katër komunat veriore dhe të disa medieve të caktuara në rajon.
Sa i përket gjendjes së sigurisë në vend, Qehaja vlerëson se krimi i organizuar, korrupsioni, obstruksionet nga Serbia dhe ekstremizmi i dhunshëm e radikalizmi janë rreziqet kryesore që i kanosen Kosovës.

Ndërsa rreth anëtarësimit të Kosovës në Interpol, ai ka përmendur pengesat politike që do të dalin gjatë këtij rrugëtimi.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *