Published On: 16 Tetor, 2016

Ndërtimtaria, puna me rrezikshmërinë më të lartë

Një raport i auditorit të përgjithshëm ka konstatuar se ndërtimtaria është puna me rrezikshmërinë më të lartë.

Raporti i nxjerrë ditë më parë konstaton se Ministria Punës dhe Inspektorati i Punës nuk kanë arritur të vënë rregullat e nevojshme në sigurinë e punëtorëve të angazhuar në biznesin e ndërtimit.

Vetëm gjatë vitit të kaluar 8 punëtorë kanë vdekur në vendin e tyre të punës dhe 44 të tjerë janë lënduar, raporton KTV.

Ndërsa, si problem për numrin e madh të aksidenteve në punë auditori e sheh numrin e vogël të inspektimeve dhe mungesën e inspektorëve të kualifikuar.

Një krahasim i bërë nga auditori me punën e inspektorëve të Kosovës me ata të Maqedonisë konstaton se një inspektor maqedonas kryen 63% më shumë punë se sa një inspektor në Kosovë.

Për të gjitha këto vërejtje të auditorit nuk ka dashur t’i komentojë kryeinspektori i Punës në ministrit të Punës dhe Mirëqenies Sociale, Basri Ibrahimi.

Ai shkurt ka thënë se janë të njoftuar me vërejtjet e auditorit dhe do t’i marrin parasysh.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...