Published On: 23 Shkurt, 2016

Ndërron jetë veprimtari Latif Përvetica

Pas një sëmundje të rëndë, ka ndërruar jetë me 21 shkurt, në Gjermani, veprimtari i çështjes kombëtare, Latif Përvetica. Arkivoli i veprimtarit Përvetica do të vendosët të mërkurën nga ora 14.30 në sallën e filmit në Podujevë, në ora 15.00 do të mbahet tubim komemorativ, ndërsa varrimi do të behët në varrezat e qytetit nga ora 16.00.
Latif Pervetica, është nga Podujeva dhe ka emigruar në vitet e 70-ta në Gjermani (Leverkusen). Vdekja e Tij, pos që ka pikëlluar fëmijët, ka pikëlluar edhe ne bashkëveprimtarët e shokët e tij që ushtronim veprimtari patriotike e çlirimtare në diasporë.
Vetëdija e tij kombëtare dhe situata e popullit shqiptar në ish-jugosllavi, nuk e la indiferent Latif Përveticën. Ai bashkë me shumë veprimtarë, në mesin e tyre edhe Isa e Sinan Elshanin, Jahir Prekën, Shukri Sinanin dhe bashkatdhetarë të tjerë iu bashkëngjitet bashkatdhetarëve në Dyseldorf për përkrahje të çështjes kombëtare.
Ndërgjegjësimi i bashkatdhetarëve përmes këtyre aktiviteteve bëri që Klubi Shqiptar në Dyseldorf të bëhej edhe qendra e parë e përkrahjes se demonstratave të Kosovës në Pranverë të vitit 1981 dhe e organizimit të demonstratave në Perëndim.
Qysh nga viti 1981 deri në vitin 1999, kur Kosova u çlirua nga pushtuesi serb, Latifi nuk erdhi në vendlindje për shkak të veprimtarisë së tij në diasporë. Latifi u angazhua edhe si veprimtar i Fondit “Vendlindja thërret”, i themeluar nga Lëvizja për të ndihmuar Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës.
Arkivoli i veprimtarit Përvetica do të vendosët të mërkurën nga ora 14.30 në sallën e filmit në Podujevë, në ora 15.00 do të mbahet tubim komemorativ, ndërsa varrimi do të behët në varrezat e qytetit nga ora 16.00.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...